Начало / Критика / Журналистът Юрген Рот: Докато обикновените хора мизерстваха, една малка група забогатяваше

Журналистът Юрген Рот: Докато обикновените хора мизерстваха, една малка група забогатяваше

Юрген Рот – германски разследващ журналист, автор на няколко книги за българската мафия, се включи в дебатите за ситуацията в страната.
Пред “Дойче веле” Рот анализира падането на правителството на ГЕРБ и посочва, че лидерът на партията Бойко Борисов е дошъл на власт с големи обещания да разбие мафиотските структури в икономиката и политиката, а се е оказало, че е закрилял отявлени престъпници.

“Дори да приемем, че Борисов е имал силни противници, които са се борели със зъби и нокти за запазване на своите привилегии, не видяхме той да полага някакви особени усилия да изпълни обещанията си . А беше избран именно заради тях”, казва авторът. “В крайна сметка се стигна дотам, че докато обикновените хора в България мизерстваха, една малка група от хора продължи да забогатява. Протестът срещу високите сметки за ток беше само искрата, която подпали чергата и на политиците.”

Рот критикува и лъкатушенията на Борисов в енергийния сектор – “там премиерът първо разтваряше всички врати пред руския деспот Путин и неговите наместници, след което обаче реши, че България все пак трябва да се държи като представител на голямото европейско семейство”.

Книгите на Юрген Рот тук

Богато разнообразие от над 20 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg или на 02 460 40 40!

Прочетете още

PeterMayBarryAward

Непоискан роман на Питър Мей се превърна в бестселър

Писателят удари десетката с „Карантина” Когато някой писател прибере неиздадените си романи в чекмеджето, обикновено …