Начало / Свят / Скандалът около романа „Красавицата и Звяра“ ескалира

Скандалът около романа „Красавицата и Звяра“ ескалира

Бившият шеф на МВФ Доминик Строс-Кан отново обвини бившата си любовница Марсела Якуб, че книгата й „Красавицата и Звяра“, описваща тяхната връзка в твърде нелицеприятни краски, е непростимо нахлуване в личния му живот, съобщи fakti.bg, позовавайки се на в. „Фигаро”. Романът на Якуб от утре трябва да се разпространява във френските книжарници.

Като ответници по делото, заведено от адвокатите на Строс-Кан, са призовани и издателят на мемоарната творба, както и сп. Nouvel Observateur, публикувало откъси от нея.

Известният икономист и политик иска тя да бъде изтеглена от търговската мрежа. Той бил възмутен най-вече от факта, че бившата му любовница го представяла като „получовек-полусвиня“.

„Той иска да се отдава на удоволствието като свиня, незабавно и веднага, независимо дали това е нравствено и приемливо за човек с такъв статус като неговия“, пише родената в Аржентина Якуб, която се срещала с него от януари до август 2012 г. Строс-Кан, според нея, правел секс по свински правила, като не прощавал нито на стари, нито на грозни, нито на уродливи.

Марсела описва повечето компаньонки на бившия шеф на МВФ като „непривлекателни и вулгарни“. Относно обвинението в изнасилване, което му струва поста, Якуб смята, че камериерката доброволно се е отдала на Строс-Кан, но той е постъпил грозно, като не й е платил за интимните услуги.

Проваленият политик написал писмо до редакцията на „Nouvel Observateur”, че твърденията на Марсела Якуб са плод на фантазията й и че тя използва някогашното им приятелство с цел материална изгода. Жалбата, която той е подал в съда, ще се разглежда на днес.
Освен забрана книгата да се продава, Строс-Кан иска и компенсация в размер на 100 000 евро.

Свързани заглавия
Любовница на Доминик Строс-Кан написа роман за него

Прочетете още

244100_b

Топ 10 на „Хеликон” за най-продавани книги (18 март – 24 март)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА 1. Най-мрачното изкушение от Даниел Лори 2. През август ще се видим от …