Начало / Любопитно / „Черният списък” от Брад Тор (анотация)

„Черният списък” от Брад Тор (анотация)

Сред най-секретните документи на американското правителство е скрит строго охраняван списък. Достъп до него имат само президентът и таен екип от съветници. Ако името ти попадне там, то не може да бъде изтрито… докато не те елиминират.

Някой вмъква агент Скот Харват в списъка.
Той няма друг избор освен да открие кой го е добавил и защо иска да го отстрани. А по петите му са изпратени няколко екипа, за да го ликвидират.
Един човек може да отговори на всички въпроси.

Харват ще направи всичко по силите си да стигне до него, преди животът на хиляди невинни да бъде застрашен. Останал без подкрепление, той няма друг избор освен да открие кой и защо иска да го отстрани. А подозренията му, че поръчителят е „вътрешен човек”, се засилват.

За автора
Брад Тор е американец, роден през 1969 г.  Живее в родния му Чикаго и на гръцкия остров Антипарос (Циклидите).
Завършил с отличие университета на Южна Калифорния, където изучава творческо писане при известния писател ТС Бойл. Преди да пропише е създал и продуцирал успешен телевизионен сериал. Бил е част от аналитичния отдел „Червена клетка” към Департамента по национална сигурност на САЩ. През 2008 г. заминава за Афганистан заедно с оперативен екип, за да направи проучване.
Световна слава му носи романът „Последният патриот”. За него Дан Браун написа: „Брад Тор ще похити дори и най-взискателните си читатели, ще ги лиши от сън и моментално ще ги превърне в свои заклети поклонници.” А Нелсън Демил пък сравнява Брад Тор с Робърт Лъдлъм. „Каквото е Джейсън Борн, това е Скот Харват за войната срещу терора”.
Тор е работил и с Джеймс Патерсън.Книгите му са издадени в 26 страни и се нарежда по рейтинг и продажби до майстори на трилъри като Робърт Лъдлъм, Лий Чайлд, Винс Флин, Майкъл Конъли.

„Черният списък” тук

Прочетете още

244100_b

Топ 10 на „Хеликон” за най-продавани книги (18 март – 24 март)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА 1. Най-мрачното изкушение от Даниел Лори 2. През август ще се видим от …