Начало / Свят / Излезе четвърти том от кореспонденцията на Т. С. Елиът

Излезе четвърти том от кореспонденцията на Т. С. Елиът

Четвърти том от кореспонденцията на Т. С. Елиът излезе тази седмица, съобщи британският „Телеграф”. Издателството „Faber and Faber”, което дълги години е работило с именития поет, публикува неговите писма и бележки на части през последните години. Заглавието на новата книга е „The Letters of T. S. Eliot Volume 4: 1928-1929”.

В тази творба виждаме поета, критик, редактор и издател като зрял човек, вече прехвърлил 40-те. Книгата дава поглед върху период, в който той възражда своята професионална кариера, след като спира финансовата подкрепа на издателството „Faber & Gwyer”, което по-късно става „Faber and Faber”, както и на неговата благодетелка лейди Ротърмир. Книгата дава представа и за личните проблеми на Елиът, като отношенията с майка му през последната година от нейния живот и духовните му  убеждения.

Томас Стърнз Елиът (1888-1965) (подписвал се най-често с „ТС Елиът“ или „Т. С. Елиът“), кавалер на Ордена за заслуги, е англо-американски поет, драматург илитературен критик, чиито творби като „Любовната песен на Дж. Алфред Пръфрок“, „Пустата земя“ и „Четири квартета“ се смятат за едни от най-великите постижения на модернизма от ХХ век. Носител на Нобелова награда за литература за 1948 г.

Прочетете още

IlfIA

Иля Илф: „Вие сте интересен човек! На вас всичко ви е наред. Удивително, с такова щастие и на свобода.”

На 13 април 1937 година, на 39 години, от туберкулоза умира Иля Илф. Единият от …