Начало / Свят / Новият роман на Дан Браун излиза през май

Новият роман на Дан Браун излиза през май

Следващият роман на Дан Браун ще бъде на англоезичния книжен пазар през май, съобщи „Гардиън”. Заглавието на книгата е „Inferno”, по пример от шедьовъра на Данте Алигери. Този път героят Робърт Лангдън ще разрешава литературна мистерия. Действието ще се развива в Европа.

„Въпреки че съм изучавал тази творба на Данте като студент, чак в последно време, докато правих проучване във Флоренция, аз започнах да осъзнавам и да оценявам неговия принос към модерния свят. С този нов роман аз искам да отведа читателите на пътешествие в царството на мистериите. Палитра от кодове, символи и много тайни проходи”, заяви Браун.

„Inferno” ще бъде 6-та книга на Дан Браун. Всичките му произведения до момента са били изключителни бестселъри. Последната му книга, „Изгубеният символ”, излезе през 2009 г. и надхвърли 1 милион продадени копия още през първите 24 часа от своето публикуване. Книгите на Браун са преведени на български език. За разлика от други автори на бестселъри, Браун пуска нови книги през няколко години.

Книги от Дан Браун тук

Прочетете още

717bd38a-8921-42b8-8152-92dd06ce00b8

„Пробуждането“ на Стойчо Керев – лек срещу безразличието

Заглавие, което разбулва тайни и предсказва бъдещето Третата книга на популярния наш журналист, а вече …