Начало / България / Автобиографията на Стилиян Петров излиза на български

Автобиографията на Стилиян Петров излиза на български

„You Can Call Me Stan: The Stiliyan Petrov Story“ – автобиографичната книга на Стилиян Петров, ще излезе и на българския книжен пазар до края октомври. „Наричайте ме Стан. Историята на Стилиян Петров“ ще бъде публикувана от „Ентусиаст“. В момента дългогодишният капитан на българския национален отбор по футбол води най-тежката си битка – тази за живота си. На 30 март 2012 г. официалният сайт на футболния отбор „Астън Вила”  публикува съобщение, че Стилиян е диагностициран с левкемия. Заболяването е открито след мача с „Арсенал”, на 24 март, след който Стилиян развива треска и е подложен на медицински тестове.

„Наричайте ме Стан. Историята на Стилиян Петров“ е написана през 2005 г. в съавторство със спортния журналист Марк Гуиди и излиза същата година в Шотландия. Предговора към нея е на Мартин О`Нийл – негов треньор. Въпреки, че първоначално е предназначена за феновете на „Селтик“, огромният интерес към българския футболист води до нейното преиздаване през октомври 2006 г. Книгата е емоционален разказ на Стилиян Петров, обхващащ периода от детството му до преминаването му в „Астън Вила“. За първи път в официалната си автобиография Стилиян Петров разкрива любопитни факти за нелекия път на професионалната си кариера, както и неизвестни истории от личния си живот: за семейството си, за любовта на живота си, за родината и чувството да носиш с гордост българския трибагреник, за казармата, за моментите на безпомощност, за любимите си мачове, за странните суеверия, в които вярва, както и за мечтите – за тези, които са сбъднати и които предстоят. Книгата е личната изповед на капитана на българския национален отбор.

Стилиян Петров отваря сърцето си за феновете. Разказва за семейното си възпитание, за голямата му любов към съпругата му Паулина и Стилиян младши, за първите си стъпки в българския футбол, както и за драматичния начин, по който преминава от ЦСКА в „Селтик“ в началото на сезон 1999-2000 и става един от най-добрите футболисти в Европа. И не на последно място за осъществената му мечта да играе в Премиършип. Пуска ни в съблекалнята на отбора и признава какво мисли за тримата мениджъри, с които работи на „Паркхед“: Джон Барнс, Гордън Страхън и Мартин О`Нийл, който спасява кариерата му. Когато през 2001 г. си чупи крака, Стилиян не вярва, че пак ще излезе на терена. Но легендата на „Селтик“ Хенрик Ларсон му вдъхва сили и Петров се завръща в игра и продължава да е сред най-големите таланти в Европа. Споделя преживяванията си с клуба по пътя към Севиля през 2003 г. и дава интригуващ поглед към тази невероятна серия към финала за купата на УЕФА. Въпреки заслужената слава, Стилиян Петров остава земен човек, затова приятелите му го наричат просто Стан.

Свързани заглавия
„Може да ме наричате Стан” от Стилиян Петров

Прочетете още

171465_b

Топ 10 на „Ню Йорк Таймс” за най-продаваните книги в САЩ

Бестселър листата на „Ню Йорк Таймс” е една от най-авторитетните в света. Класацията беше обновена …