Начало / България / „Мерилин Монро. Поверително и лично“ през август в книжарниците

„Мерилин Монро. Поверително и лично“ през август в книжарниците

През месец август 2012 г. се навършват петдесет години от смъртта на Мерилин Монро. По този повод издателство „Енктусиаст“ публикува биография на прочутата кино легенда – „Мерилин Монро. Поверително и лично“ с автор Мишел Морган. Тя ще бъде в книжарниците след две седмици. В Обедиденото кралство книгата излезе през  май тази година от издателство „Constable & Robinson“.

Изданието съдържа сензационни фотографии, непобликувани досега, разкрива непознати факти и подробности от личния живот на Мерилин Монро. Книгата включва важни моменти от ранното детство на звездата и младежките ѝ години: отношенията ѝ с Ана Лоуър – жената, която я е отгледала; сиропиталището, в което е живяла като дете; живота с първия ѝ съпруг Джим Дохърти; ресторанта, където за първи път среща Джо Димаджо. Тук са събрани повече от  петдесет интервюта – спомени на семейството, приятелите и колегите. Изненадващи за читателите ще бъдат разкритията за неколкократните опити на Мерилин да роди, които се оказват неуспешни. Неуспешни се оказват и опитите да осинови дете – в нощта, в която умира, получава телефонно обаждане с отказ за осиновяване, което може да я е подтикнало към самоубийството.

Биографията не само разкрива нови факти за живота ѝ, а едновременно с това съхранява вече известните на всички, и превръща тази книга в красив спомен за една незабравима жена.

Прочетете още

244100_b

Топ 10 на „Хеликон” за най-продавани книги (18 март – 24 март)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА 1. Най-мрачното изкушение от Даниел Лори 2. През август ще се видим от …