Начало / Свят / Книга иронизира рок звездите от 80-те години

Книга иронизира рок звездите от 80-те години

На англоезичния книжен пазар се появи книга, която описва как да придобиеш имидж на рок звезда от 80-те години, отбелязва huffingtonpost.com. В творбата си „Желязна дъга: Легендарният ъндърграунд гид как да станеш рок звезда от 80-те”, авторът Джордан Харт иронизира рок бандите от 80-те години и предлага стъпки, чрез които всеки може да прилича на тях.

1. Физика. Феновете няма да купят твой албум, ако не демонстрираш добра физическа форма. Въпреки това, не трябва да се разкриваш напълно. Винаги носи широко разкопчани дрехи или нещо подобно, които да те правят по-мистериозен.

2. Животни. Големите африкански котки са животинските въплъщения на рок звездите от 80-те години на миналия век. Не пропускай да демонстрираш връзката с тях като ги изобразяваш или върху дрехи, или чрез татуировки. Получаваш бонус точки ако имаш гепард, лъв или тигър за домашен любимец.

3. Лос Анджелис. Не може да не започнеш кариерата си от този град. Да караш по улиците „Ферари” кабрио пълно с жени – безценно. Слънцето и италианските коли са вдъхновение за текстовете на твоите песни.

4. Китара. Китарата е най-великият инструмент за рок музиканти. Най-важно е да е украсена добре. С геометрични фигури, животински окраски или голи жени. По възможност в групата ти трябва да има максимален брой китаристи с най-различни китари.

5. Коса. Колкото повече, толкова по-добре. Всички рок звезди от 80-те години имат огромни коси. Никоя жена не трябва да има по-дълга коса от тях. Видът на пещерняк или военнопленник е задължителен.

6. Барабани. Барабаните са важни, не колкото китарите, но все пак. Барабанистът на твоята група трябва да свири на сцената на между 28 и 57 барабана. Гръмовержецът Зевс трябва да е респектиран от барабаните на твоята банда.

7. Движение. Трябва да измислиш движение, което да е характерно за теб. След това да го повтаряш на всеки концерт, клип, интервю или снимка. Бележка: измисли такова движение, че да изглеждаш готин. Ако финишираш по очи на земята, нямаш шанс.

8. Жестове. Рок жестовете са ключови. Например изобразяването на дявол с ръка. Прави го постоянно и по всяко време.

9. Бутилки. Винаги пий от бутилка уиски на сцената. Това ще накара феновете да се влюбят в теб. Рок звездите пият постоянно. Точка.

10. Гимнастика. Никой освен китариста не трябва да стои на едно място. Ако не вярваш, гледай концерт от онова време. Вокалистите и китаристите обикалят сцената постоянно, подскачайки, а от тях се лее пот. Освен това, не забравяй ключовото изпълнение – вокал и китарист свирят едновременно на китара. Така всички разбират, че не се мразите.

11. Огледало. Няма рок звезда, която да не се гледа постоянно в огледалото. Това е сред най-важните мебели в къщата ти. Все пак, необходимо е да се гримираш всеки път, преди да излезеш.

Прочетете още

244100_b

Топ 10 на „Хеликон” за най-продавани книги (18 март – 24 март)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА 1. Най-мрачното изкушение от Даниел Лори 2. През август ще се видим от …