Начало / България / „ДНК на думите” в „Червената къща”

„ДНК на думите” в „Червената къща”

„Runabout project” и Центърът за култура и дебат „Червената къща“ (София) ще представят утре, 14 юни от 21,30 ч „ДНК на думите” – пърформанс на „Runabout project” с Албена Баева и Иванка Могилска.

„Живеем във време, в което имаме все повече възможности да говорим и все по-малко шансове да разговаряме. Представяме поезията под формата на стихосбирки, като заключваме думите между кориците и ги ограничаваме. Поезията има нужда да бъде изказана и с други средства. При „ДНК на думите” стихотворения биват записвани и модулирани в реално време, за да бъдат превърнати в соничен акомпанимент и да образуват своя нова история. В пърформанса използваме специално разработени за целта инструменти – електрически стъклен контрабас, пишеща машина и таблет за рисуване са малка част от нашия инструментариум. Импровизираме с момента и на момента, без заготовки и без предварителни записи. Знаем коя е историята, но не знаем начина, по който предстои да я разкажем този път”, споделят авторките на проекта.

„Runabout project” участва във фестивали като Sofia Underground Fest 2009, „Малък сезон” на театър „Сфумато” (2009, 2010, 2011) и Da-fest (2009, 2010 и 2011), Con.tempo 2011.

Прочетете още

244100_b

Топ 10 на „Хеликон” за най-продавани книги (18 март – 24 март)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА 1. Най-мрачното изкушение от Даниел Лори 2. През август ще се видим от …