Начало / Свят / Първата книга за възрастни на Джоан Роулинг ще бъде черна комедия

Първата книга за възрастни на Джоан Роулинг ще бъде черна комедия

Първата книга за възрастни на авторката на поредицата бестселъри за Хари Потър, Джоан Роулинг, ще бъде черна комедия, пише „Лос Анджелис таймс”. Тя ще се казва „The Casual Vacancy” и ще излезе на 27 септември тази година. Творбата ще бъде 480 страници. За разлика от серията за момчето-магьосник, тази книга ще бъде достъпна едновременно в печатен и електронен формат. Издателство е „Литъл Браун”.

Това ще бъде първото публикувано произведение на 46-годишната писателка от 2007 г. насам, когато на пазара се появи последната част за Хари Потър. През 2008 г. от Роулинг се появи „Приказките на барда Бийдъл”, нещо като сборник, но де факто той е писан по-рано.

Действието в „The Casual Vacancy” ще се развива във въображаемо място, Пагфорд. Ще има неочаквана смърт, война, а главна роля ще има и енорийския съвет.
Любопитно е как ще се справи този роман в сравнение с поредицата за Хари Потър. Състоянието на Роулинг е оценено на космическата сума от над 620 милиона паунда, заради успеха на 7-те части, така че летвата е вдигната висока. Джон Хауелс, говорител на голямата верига книжарници „Уотърстоунс”, е на мнение, че това ще бъде най-продаваният роман за 2012 г.

Свързани заглавия
Джоан Роулинг за новата си книга: Много е различна от Хари
Дж. К. Роулинг пише роман за възрастни
Писателите, които са тръгнали от мизерията и са станали богати

Прочетете още

anita-jankovic-AowxSxBwv_4-unsplash

Четене преди сън удвоява речника на децата

Книгите са ключови за тях Четящите родители са истинска благословия за най-малките – достатъчно е …