Начало / Любопитно / „Делириум“ от Лорън Оливър (анотация)

„Делириум“ от Лорън Оливър (анотация)

Представете си свят, в който любовта е обявена за заразна болест и учените са открили лечение за нея. Когато станат на 18 години, всички се подлагат на медицинска процедура, за да не се разболяват от делириум. Онези, които се съпротивляват, са пращани в затвора или са убивани. Резултатът от това е абсолютно конформистко, послушно, съставено от граждани с промити до неузнаваемост мозъци.

Животът на 17-годишната Лена е планиран – тя ще завърши училище, ще се подложи на процедурата, ще влезе в колеж, ще се омъжи за мъж, който правителството ще предели за нея след щателна оценка, и ще бъде „излекувана“ завинаги. Но както във всеки изключително точен план и тук се случва нещо непредвидено – Лена среща момче, която я интригува, вълнува и в което тя в крайна сметка, въпреки съпротивата и страха си, се влюбва. Следват събития, които нито тя, нито роднините ѝ, нито дори най-близката ѝ приятелка някога са могли да предвидят.

Това е само част от сюжета на книгата „Делириум“ от Лорън Оливър, която излиза в поредицата Enthusiast Teen’s Books. Заглавието е бестселър на Ню Йорк Таймс и се нарежда сред най-успешните романи за подрастващи в света. Книгата, по която се заснема филм, е обявена за най-добър роман за тийнейджъри за 2011 г. от Amazon, а литературната критика прогнозира, че заглавието ще има славата на „Здрач“ от Стефани Майър.

Лорън Оливър издава „Делириум“ в началото на 2011 г. в САЩ и само за година книгата се превръща в международна сензация, която обещава да надмине по успех дебютния роман на авторката „Моят Свети Валентин“, който вече е преведен на над 30 езика. Въпреки, че историята в „Делириум“ е абсолютно завършена и книгата може да се чете самостоятелно, заглавието е първо от трилогия. Втората книга от поредицата – „Пандемия“, вече е публикувана в САЩ, а третата – „Реквием“ – авторката пише в момента.

Прочетете още

Obrázek WhatsApp, 2024-23 v 19.02.25_91b068b1

Теодора Димова заслужи „Цветето на Хеликон“

Така тя направи и дубъл Наградата се връчва на най-продаваната книга сред онези, които са …