Начало / Критика / „Анна Кадабра“ – забавна история за деца с въображение

„Анна Кадабра“ – забавна история за деца с въображение

Излезе втората книга от поредицата

20241013_152148

Вещерски номера и много смяхтова е накратко животът на Анна Кадабра. Първата книга от поредицата на Педро Маняс и Давид Сиера привлече погледите на малките читатели. Затова сега Клубът на Пълнолунието се събира отново, за да ни развесели и да ни накара да се усмихнем.

„Анна Кадабра. Проблем с крила“ е продължение напълно в духа на първата книга. Сюжетът е композиран точно така, че да го харесат децата. Леко непохватната Анна иска да стане вещица, но забележете – ДОБРА вещица, само дето никак не ѝ върви в това начинание. Приключение след приключение тя се сблъсква с какви ли не неща, чудни създания, пък и колеги по вещерство.

Маняс определено има талант да грабва вниманието на децата – диалозите, които предлага в книгата си, са и забавни, и напрегнати едновременно. Непрекъснато се случват неочаквани неща, така че малкият читател да отпусне юздите на фантазията си и да погълне смело цялата книга.

Така е и в „Проблем с крила“ – магичният свят на двамата автори включва полупрасе-полуеднорог, говорещи дървета, странни рецепти. Внимавайте и вие да не хванете вълшебната пръчка от неправилната страна, защото със сигурност веднага ще се превърнете в жаба! И изобщо, книгата и интересна, и забавна, та да се превърне в любимо четиво по Хелоуин. Книгите от поредицата са ориентирани за деца около 12-годишна възраст.

20241013_152231

Още причини децата да прочетат новата история за Анна Кадабра
  • Това е особено успешна серия, която носи подписа на двама талантливи испански творци
  • Писателят Педро Маняс и илюстраторът Давид Сиера обръщат добре познатите приказки с главата надолу, като в тяхната история вещиците са добрите герои.
  • Сюжетът е композиран точно така, че да го харесат децата.
  • Педро Маняс е сред най-талантливите детски писатели в страната си днес.
  • Книгите му се отличават с четивността си, като това с пълна сила важи и за тази.
  • Както и първата, така и втората книга от поредицата учи децата да се изправят пред проблемите и да ги разрешават.
  • Ако децата ви харесват поредицата „Ново училище и други бедствия“, следващата крачка е да прочетат и историите за Анна Кадабра!
Текст Красимир Проданов

Прочетете още

newsletter_oktomvri

Октомврийско четене – книги за слънце и за дъжд

Пъстра колекция от заглавия на месеца Трилър или пък книга, която учи да сме щастливи …