Начало / Свят / Стивън Кинг подкрепи нестандартно Камала Харис

Стивън Кинг подкрепи нестандартно Камала Харис

Авторът е известен с позицията си срещу Тръмп

455906465_961482165778149384537272633801495_n

76-годишният писател облече тениска с лика на кандидатката за президент на САЩ и станалата известна реплика I’m speaking. Създател на романи като „То“, „Сияние“, „Куджо“ и още много книги, той не пропуска да отправи остри думи към кандидат президента Тръмп. „Хората от Make America Great Again ме видяха с моята тениска с Камала и моментално казаха: „Добре, ще гласуваме за нея!”

Стивън Кинг си навлече и гнева на говорителя на Тръмп – Стивън Ченг, който нарече Краля глупак. Ченг изпусна нервите си именно след серията публикации на писателя в полза на кандидатката на демократите. Самата фраза I’m speaking пък е отпреди четири години. С нея Харис отвръща по време на дебати на тогавашния вицепрезидент Майк Пенс, който я прекъсва грубо. Впоследствие Харис замени Пенс в Белия дом.

Думите „Аз говоря“ се завърнаха и в тази кампания – с тях Камала Харис отвърна на пропалестински демонстранти по време на митинг в Мичиган. Тогава тя се обърна към тях по следния начин: „Знаете ли какво? Ако искате да спечели Доналд Тръмп, заповядайте. Иначе аз говоря.“

Стивън Кинг пък е особено активен преди изборите. Авторът, който ще навърши 77 след месец, има зад гърба си близо 70 книги. Той непрекъснато поощрява в социалните мрежи почитателите си да гласуват за Харис. Мнението му за Тръмп е, че той е „опасен и гневен като дете“.

Obrázek-WhatsApp-2024-06-01-v-07.07.03_dbfec121-768x576

Последно у нас разтворихме „Харесвате го по-мрачно“ от големия майстор. В този сборник с разкази има както нови, така и вече публикувани любими творби на Краля. Заглавието стана книга на месеца през юни в „Хеликон“ и е сред най-продаваните в книжарниците това лято.

По материали от newsweek.com

Прочетете още

original-irvine-welsh-2015-credits-pinterest

Ървин Уелш: „Страх ни е да сме хора, които чувстват болка“

Авторът на „Трейнспотинг“ навършва през септември 66 Писателят има зад гърба си над десет романа, …