Начало / Без категория / Хубаво е да се чете през август

Хубаво е да се чете през август

Лятното ни съкровище сега са книгите

stažený soubor

Августовските вечери преливат от топлина, макар че вятърът вече носи в себе си и промяна. Пък и дните постепенно намаляват… Време е обаче за радост и любимите ни занимания. Време е за отпуска – за срещи с хора и… книги.

Четивата през август избираме импулсивно, влюбваме се във всяка книга, която носи настроение още от корицата. Прехвърляме сюжети и гадаем може ли да се превърнат в част от нашия живот. Хубаво е да се чете през август – доказателство са и тези четири заглавия.

Книгите на август, както ги виждат в „Хеликон“, носят много смях и настроение – те превръщат месеца в незабравим

245366_b

Първо за децата – „Тото“

Поредицата на Франк Жирар и Серж Блок вече е позната у нас – наскоро излезе и 9-ият брой от нея, наречен „Тотално изперкване“. И тази книжка е създадена под формата на кратки ефектни анекдоти, които радват и децата, но и техните родители. При тези диалози най-важен е преводът, а Боряна Равуцова се справя чудесно с тази задача.

Новият комикс излиза в особено подходящо време – ученическата ваканция. Може да послужи за поощрение, при положение че децата са се заели да прочетат и задължителните за училище книги. Книжките от поредицата се препоръчват за малчугани от ранна училищна възраст.

245810_b

Трилър за топлите нощи – „Само лъжи“

Дейвид Балдачи отново има с какво да ни зарадва… Новата история, която ни предлага, е за бивша полицайка, забъркваща се в голяма каша. Мики Гибсън се появява всъщност за първи път в негова книга, така че нищо чудно да даде начало и на нова поредица.

Балдачи вече има на своята сметка повече от 40 трилъра. По правило изгражда много силни образи, които държат читателя в напрежение. Сега в главните роли всъщност са две дами, което донякъде е изненада за почитателите на писателя. В „Само лъжи“ има и щипка психология, което прави трилърът още по-изкусителен!

7563403_b

За вътрешен мир – „101 есета, които ще променят начина ви на мислене“

Бриана Уийст се превърна в „звезда“ в САЩ с тази книга. Написана леко и увлекателно, „101 есета, които ще променят начина ви на мислене“ е за онези, които обичат да си задават въпроси за живота. Освен хубави разсъждения всъщност, по страниците има и много практични съвети. Това буквално поглъща вниманието на читателя, който после има нужда да сподели прочетеното и с приятели.

Основната тема, върху която се съсредоточава Бриана Уийст, е личностното самоусъвършенстване. Ненапразно много критици казват за авторката, че е сред „най-вдъхновяващите писателки на нашето време“. Най-хубавото е, че книгата ни помага да сложим ред в мислите си – и по този начин да постигнем вътрешен мир.

245835_b

Една от най-чаканите български книги – „Нишка“

Виктория Бешлийска ни предлага своя трети роман. Отсега може да кажем, че „Нишка“ ще е сред най-запомнящите се четива не просто на лятото, ами и на цялата 2024-а. По страниците Мария се нуждае от рестарт в живота и се връща там, където е отраснала. Така започва тази история, която е омесена от философия, родолюбие и направо магия.

Виктория Бешлийска е сред най-продаваните и обичани родни автори. Голям успех постигна още дебютът ѝ „Глина“. Новата си книга тя посвещава на женската сила. За основа на романа служи автентична история отпреди 130 години. Двете досегашни книги на авторката – „Глина“ и „Сърце“, станаха Избор на книжарите на „Хеликон“ съответно през 2021-а и 2022 година.

Книгите на месеца представи Краси Проданов

Прочетете още

freestocks-OfaDD5o8hpk-unsplash

Хубави книги на лятна цена

Чудесни попадения за ваканцията Лятото е в разгара си и предлага пъстра палитра от емоции …