Начало / Свят / „Никога повече“ по Колийн Хувър ще се появи през август в кината

„Никога повече“ по Колийн Хувър ще се появи през август в кината

Предстоят още екранизации по нейни книги

it-ends-with-us-1-0367b0f6e56942b9907266b8bf4b36b8

Да снимаш филм по книга е изключително трудна дисциплина, но мисля, че ни се получи, казва емоционално Колийн Хувър, чийто бестселър „Никога повече“ ще се появи в кината на 9 август. И това е ден, който се очаква с огромно нетърпение от почитателите на авторката.

Няма друг, който да продава толкова, колкото Колийн Хувър в наши дни. Книгите ѝ са във всички книжарници, а пък в мрежи като тикток дискусиите около тях въобще не спират. Според „Ню Йорк Таймспрез 2022 г. са се продали повече от заглавията на Хувър, отколкото Библии в Америка изобщо. Затова може да се каже, че първата екранизация по авторката е направо закъсняла!

Първият трейлър на „Никога повече“, режисиран от Джъстин Балдони, се появи в ютюб в средата на май – и веднага се превърна в най-гледан филмов трейлър в първото денонощие след появата си. Със своите 128 млн. зрители „Никога повече“ изпревари например „Барби“, „Злосторница“ или „Игрите на глада: Балада за пойни птици и змии“.

Самата Колийн Хувър е продуцент на филма, така че почитателите ѝ могат да са спокойни за крайния резултат. Хувър всъщност казва: „Адаптацията е толкова вярна с оригинала, че няма значение дали ще прочетете първо книгата, или ще гледате филма. И в двата случая ще сте доволни.

„Никога повече“ разказва историята на цветарката Лили и токсичната ѝ връзка с Райл, от когото тя не може просто така да си тръгне. Колийн Хувър използва за книгата си реалния живот на своята майка. „Когато гледах готовия филм за първи път, повиках и мама – и това беше невероятно силно изживяване“, споделя писателката.

В главната роля на Лили ще видим Блейк Лайвли, позната от „Женско братство“ и „Клюкарката“ – ще ѝ партнира самият режисьор Балдони. Точно Блейк Лайвли обаче предизвика една от най-големите дискусии в социалните мрежи по време на снимките. В книгата Лили е едва на 23, докато Лайвли е родена през 1987-а, т.е. тя е с повече от десетилетие по-възрастна… В нейна защита се включи обаче Колийн Хувър: „Истината е, че ние, писателите, не се оправяме много с цифрите и някои неща в книгата звучат доста странно. Филмът ми даде възможност да ги оправя.”

Лайвли пък признава, че е силно заинтригувана не просто от сценария, по който работи, ами и от съдбата на самата Колийн Хувър: „Тя издава сама първата си книга. Сама изгражда този огромен успех, като пише истински истории за истински хора, без да се страхува, че прокарва свой собствен път.”

Актрисата също смята, че филмът се е получил наистина добре. Междувременно „Амазон МГМ“ откупи правата за друга книга на Колийн Хувър. „Верити“ ще е следващата екранизация по неин роман. Така че след книжарниците сега е време и киноиндустрията да усети силата на нейните истории.

Koleen

Адаптацията е толкова вярна с оригинала, че няма значение дали ще прочетете първо книгата, или ще гледате филма, казва Колийн Хувър

Информация и снимки: npr.org и people.com

Прочетете още

chen-mizrach-jL6PTWI7h18-unsplash

Шарени като лятото – книги за най-горещото време

Ето заглавия, които нямаме търпение самите ние да разгърнем Сезон за романтични четива според някои …