Начало / Свят / Руски училища задължени да купуват книга за детството на Путин

Руски училища задължени да купуват книга за детството на Путин

Училища в руската Тверска република са били помолени да купят стотици екземпляри от книга, посветена на училищните години на премиера Владимир Путин и излязла през 2004 г., предаде dnevnik.bg,  цитирайки „Франс прес“. Тя е озаглавена: „Владимир Путин – родители, приятели, учители“ и е дело на една от учителките на държавния мъж – Вера Гуревич, преподавала му през 60-те години на миналия век.

Представител на властите на Бологовския окръг в Тверската република поясниха, че на училищата е било препоръчано да купят книгата за Путин още през декември. Препоръката била отправена, след като местни ученици имали среща с автора. Още тогава те вече я били прочели и задавали множество въпроси на авторката, главно как се става президент и премиер на Русия.

Според в. „Комерсант“ училищните директори са получили не препоръка, а заповед да купят книгата. Изданието публикува в подкрепа документ, адресиран от местните власти до директорите на училищата.

Документът е бил разпратен в Бологовския окръг на 18 учебни заведения, сред които и една детска градина. В него се нареждало да се купят общо 1000 екземпляра от книгата. Книгата струва 88 рубли.

Прочетете още

С актрисата Лили Сучева, която чете откъс от романана премиерата_

Гергана Лаптева за новата си книга: Написах „Момичето от портрета“ с тангата на Гардел и Пиацола

Шепа българи в чужд свят са съхранили страната в сърцата си Книга след книга, стилът …