Начало / Свят / „Където пеят раците” пое към големия екран

„Където пеят раците” пое към големия екран

Рийз Уидърспун стои зад проекта за филмиране на книгата

raci

Актрисата и продуцент е сред почитателите на романа на Дилия Оуенс още от самото му излизане. Нейният Книжен клуб избра книгата за четиво на месеца през септември 2018-а. Впоследствие „Където пеят раците” стана и най-продавана в „Амазон” през 2019-а.

Новината, че Hello Sunshine – продуцентската къща на Рийз Уидърспун, е договорила правата за филмиране, предизвика фурор сред почитателите на книгата. Сред предишните проекти на компанията са „Моето приключение в дивото” по книгата на Черил Стрейд или „Не казвай сбогом” по романа на Джилиан Флин. „Разказваме историите, които обичаме”, се казва в уебсайта на Hello Sunshine. Сигурни сме,че и с „Където пеят раците” нещата стоят така…

Романът разказва история, която се разиграва в края на 60-те в Северна Каролина. Кая живее в самота, но владее най-важния език – този на природата. Но съществуването ѝ се променя заради обвинение в убийство. „Възможност да се екранизира подобна книга се появява веднъж в живота”, ентусиазирана е самата Уидърспун.

В най-важната роля – тази на самата Кая, ще видим Дейзи Едгар Джоунс

DAISYEDGARJONES_DEJ

На режисьорския стол ще застане Оливия Нюман, чийто дебют е „Първият мач”, спортна драма отпреди две години. Сценарият път ще е на Луси Алибар, която има и номинация за „Оскар”. В най-важната роля – тази на самата Кая, ще видим Дейзи Едгар Джоунс, която участва и в друга екранизация, сериалът „Нормални хора” по нашумелия роман на Сали Руни.

А времето в очакване на филма може поне частично да запълним по най-хубавия начин – разгръщайки отново или за първи път книгата на Дилия Оуенс.

Лира.бг по материали от чужди медии

Прочетете още

94921c2ba2c31a54f50af9187a1ce810

Шоколадовата фабрика на Уили Уонка отваря врати през декември

Любимият герой на Роалд Дал оживява за пореден път на големия екран Героят на Роалд …