Начало / България / Над 40 произведения са кандидати за награда „Витрините на страха“

Над 40 произведения са кандидати за награда „Витрините на страха“

Над 40 произведения са кандидати за награда на литературния конкурс „Витрините на страха“, заяви Бойка Денева от сайта „Бунтарите“ пред БНР.  До този момент в конкурса участват над 100 текста.

Идеята е да се се популяризира книгата „Витрините на страха“, която съдържа есета от интернет пространството, поясни тя.

Конкурсът е отворен за всички пишещи хора. Те трябва да се регистрират като автори в сайта и да публикуват произведенията си в раздел Конкурс „Витрините на страха”. Всяка творба, която е предложено за публикуване, се гласува от поне трима редактори. Когато произведението се хареса от трима редактори, то вече участва в конкурса. По думите на Данева редакторите няма да знаят на кого е произведението, което четат. Един от текстовете ще бъде награден като текст на публиката, заяви Денева.

Денева обясни, че участниците пишат най-много за личните страхове на индивида, за страховете, който налага обществото и за страха от обществото. Огромно е разнообразието от теми, които си ни предложили авторите в този конкурс, каза тя. Крайният срок за участие е 31 декември.

Антологията „Витрините на страха” се разпространява от веригата „Хеликон”.

Прочетете още

244349_b

Топ 10 на „Хеликон” за най-продавани книги (8 април – 14 април)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА 1. Недовършена работа от Дейвид Балдачи 2. Убийства във Флийт Хаус от Лусинда Райли …