Начало / Свят / Нова книга разкрива ролята на Мишел Обама в политиката

Нова книга разкрива ролята на Мишел Обама в политиката

Първата дама на САЩ Мишел Обама може да е популярна в страната си, но зад кулисите има напрегнати отношения с високопоставени съветници в Белия дом и понякога притиска съпруга си да преследва политически трудни за защита каузи като реформите в здравеопазването и имиграцията. Това твърди репортерът от „Ню Йорк таймс“ Джоди Кантор в новата си книга „Семейство Обама“ (The Obamas), съобщи dnevnik.bg  като се позова на чуждестранни медии.

Мишел Обама се съпротивлявала срещу политическата тактика, на която били привърженици началникът на президентската администрация Рам Еманюъл и прес секретарят на Белия дом Робърт Гибс, се казва още в книгата. Тя притискала съпруга си да се разделя със съветници, които според оценката й били „твърде тесногръди и с недостатъчно стратегически способности“.

В откъси от книгата, публикувани на сайта на „Ню Йорк таймс“, е цитиран Барак Обама да казва на съветниците си: „Тя чувства, че посоката ни не е вярната“.

Първото семейство на САЩ не е разговаряло с Кантор за книгата, основана на интервюта с над 30 настоящи и бивши членове на администрацията. Премиерата на „Семейство Обама” е на 10 януари.

Прочетете още

Obrázek WhatsApp, 2024-04 v 16.55.13_0fc84097

Новото хапче за смях „Тото“

Действа безотказно при малки и големи Новите книжки на френския комикс вече ни радват – …