Начало / Свят / Икер Касияс представи биографията си днес

Икер Касияс представи биографията си днес

Днес вратарят на испанския отбор „Реал Мадрид” Икер Касияс представи биографичната си книга, /беше съобщено на официалната страница на клуба. Творбата се нарича „Скромността на шампиона” и е написана от журналиста Енрике Ортего, който е работил заедно с футболиста. Това стана на церемония на стадион „Сантиаго Бернабеу”. Издателство е „Еверест”.

„Икер, благодаря ти, че ми отвори вратите към твоите спомени и голямото ти сърце. 420-те страници не са достатъчни, за да опишат някой, който е спечели толкова много и е преживял толкова невероятни неща. Животът ти може да бъде дефиниран със заглавието”, заяви авторът Ортего.

„Благодаря на всички за милите думи”, каза Касияс. „В началото не разбирах защо трябва да има книга за мен, след като не съм се отказал още, но съм доволен от това, което постигнахме с Енрике”, допълни той.
Икер Касияс е испански вратар, роден 1981 г. През цялата си кариера е играл само в „Реал Мадрид”. Смятан е за един от най-добрите на своя пост, като е носител на доста награди. Обявен е за най-добър вратар в света (2008, 2009 г.), най-добър вратар на Световното първенство през 2010 г., 3 пъти в идеалния отбор на годината на УЕФА и др. Рекордьор е по срещи с националния отбор на Испания – 126.

Свързани заглавия
Биографията на вратаря на „Ливърпул“ Хосе Рейна е на пазара

Прочетете още

Obrázek WhatsApp, 2024-04 v 16.55.13_0fc84097

Новото хапче за смях „Тото“

Действа безотказно при малки и големи Новите книжки на френския комикс вече ни радват – …