Начало / България / Първата детска книга на холандската принцеса излиза на български език

Първата детска книга на холандската принцеса излиза на български език

Първата книга на холандската принцеса Лаурентин ван Оранйе ще излезе на български език. Детската творба „Мистър Фини и светът надолу с главата” се публикува от издателство „Сиела” и ще бъде представена на 6 декември от 19, ч в галерия „Credo Bonum”, която се намира на ул. „Славянска” 2, София. По-рано същия ден (11 ч), в НДК, съпругата на принц Константин ще открие Софийския международен панаир на книгата, а след това ще даде и пресконференция (13 ч).

Книжката на принцеса Лаурентин ван Оранйе е както със занимателен, така и с поучителен характер. Разказва се за странното същество Мистър Фини, което започва да търси отговори на въпроси като защо на дъното на океана има знаме. Той се озовава на най-различни места и среща много животни като Заека, Бобъра, Хамстерката, Стария морж. Помагат му симпатичният приятел Охлю, умният Бухал и чаровната Розово пиперче. Мистър Фини прави това, което правят децата, и което големите биха искали да правят по-често – задава въпроси за света около него – прости, но изключително точни, и разбира, че „решенията често са по-близо, отколкото мислим.“

Лаурентин ван Оранйе в последните години се занимава активно с  кампании, насърчаващи четенето сред децата и работи по въпроси свързани с околната среда. Тя е сътрудник към Европейската фондация по климата, старши съветник към Световния фонд по дивата природа WWF, основател на фондацията „Четмо и писмо“ и фондацията „Книга с липсваща глава“ (Missing Chapter Foundation).

Принцесата на кралство Нидерландия ще бъде в София и на 7 декември. Тогава, в спомената вече галерия „Credo Bonum” ще има детско литературно четене от 10,30 ча. Принцесата ще чете от книгата си пред ученици от столично училище. От 18,15 ч тя ще изнесе лекция в НБУ под надслов „Нов начин на мислене за едно устойчиво бъдеще: ценността на диалога между поколенията”.

Прочетете още

717bd38a-8921-42b8-8152-92dd06ce00b8

„Пробуждането“ на Стойчо Керев – лек срещу безразличието

Заглавие, което разбулва тайни и предсказва бъдещето Третата книга на популярния наш журналист, а вече …