Начало / Свят / „40 години Куин” излиза на 3 октомври

„40 години Куин” излиза на 3 октомври

Книгата разказва за историята на една от най-известните и колоритни рок групи на всички времена

Книгата на Хари Дохърти „40 години Куийн” ще се появи в книжарниците на 3 октомври, предаде британският „Телеграф”. Творбата разказва историята на една от най-известните и колоритни рок групи на всички времена.

Първият албум на бандата – наречен „Куин” – получава признание от критиците, но изобщо не успява да заинтересува слушателите. Две години по-късно обаче хита „Бохемска рапсодия” грабва вниманието на цялата рок общественост, а и не само.

Как започва всичко обаче? В началото на 1970 г. Фарук Булсара (Фреди за приятелите), роден в Занзибар, учил графичен дизайн и се пробвал за модел. Брайън Мей имал голям интерес към астрономията и възнамерявал да учи физика и астрономия. Роджър Тейлър вървял по пътя на стоматолога, а Джон Дийкън се занимавал с електроника. Едно обаче ги обединявало – любовта към рокендрола.

Булсара, най-амбициозен, решил да стане вокал. Мей свирел в различни състави от малък, а Тейлър се запалил по барабаните през 1961 г., когато баща му подарил комплект за Коледа. По-късно Мей и Дийкън се срещнали и заедно с Тейлър формирали групата „Смайл”. „Смайл” обаче не жънат успехи и музикантите започват да се замислят дали да не потърсят друго поприще. Тогава с тях се запознава Булсара. Той имал не само проект и ясна идея за бъдещето на младите изпълнители, но и ново име за групата: „Куин”.

Останалото е история.

Интервю с Брайън Мей тук

Прочетете още

244100_b

Топ 10 на „Хеликон” за най-продавани книги (18 март – 24 март)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА 1. Най-мрачното изкушение от Даниел Лори 2. През август ще се видим от …