Начало / България / Излиза нова книга на автора на „Родени да тичат“

Излиза нова книга на автора на „Родени да тичат“

До дни на българския книжен пазар ще се появи втората книга от автора на бестселъра „Родени да тичат“ Кристофър Макдугъл – „Родени герои“. За нея писателят посещава Средиземноморието, за да открие, че на остров Крит тайните на древногръцките герои са все още живи и непокътнати, стаени в анатомията и съзнанието на някои атлети и устремени герои.

Новото приключение Макдугъл е сред острите като бръснач скали на критските планини, където през Втората световна война група борци от Съпротивата замислят дръзкото похищение на германски генерал в сърцето на нацистката окупация. Той разказва как един беден художник, един млад овчар и един поет със слабост към нежния пол са били способни да проявят такава забележителна сила и издръжливост, като преведат генерала покрай хиляди нацистки преследвачи, разчитайки най-вече на собствената си находчивост и смелост.  Авторът Макдугъл пристига на острова, за да намери отговор на този въпрос и да проследи стъпките им, като лично изпита извънредните физически предизвикателства, пред които са били изправени борците от Съпротивата и местните им поддръжници. На Крит, люлката на класическия гръцки героизъм, родил личности като Херакъл и Одисей, Макдугъл открива основните характеристики на героя – естествено движение, огромна издръжливост и пълноценно хранене.

„Родени герои“ не само поднася тайната на тези забележителни личности, но ни предлага и едно омайващо потапяне в изгубеното изкуство на героизма. Макдугъл ни повежда от улиците на среднощен Лондон към изгрева на бразилските брегове, от планините на Колорадо до всяко кътче, където съвременните атлети усвояват древни умения, за да бъдат подготвени за всяка ситуация.  Точно както „Родени да тичат“ вдъхнови читателите да слязат от бягащата пътечка, да събуят маратонките си и да се отправят към дивата природа, „Родени герои“ ще ги вдъхнови да излязат от фитнес залата и да пренесат тренировките сред природата – да се катерят, да плуват, да скачат и да мятат предмети по пътя към собствените си героични подвизи.

Прочетете още

9781250178633

Топ 10 на „Ню Йорк Таймс” (18 март – 24 март)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА  ––––––––––– 1. „The Women“ от Кристин Хана (5 седмици в класацията) 2. „The …