Начало / България / Катерина-Адел Джоуит и Анна Бодакова са с първи награди в ученическия конкурс “Бодлите на таралежите”

Катерина-Адел Джоуит и Анна Бодакова са с първи награди в ученическия конкурс “Бодлите на таралежите”

Приключи ученическия конкурс “Бодлите на таралежите”, организиран от Фондация за детско кино и литература “Братя Мормареви”. Участвали са деца от 12 до 19 години. Катерина-Адел Джоуит (София) за „Миграции“ е отличена с първа награда в категорията за есеистичен текст, а Анна Бодакова (София) за разказа си „Преди употреба прочети упътването“.

За есето си „Знанието вбесява“ втора награда взима Ния Петрова (Плевен), а за разказа си „Къде отива времето“ с втора награда е отличен Димитър Нейков (София).

Катерина-Адел Джоуит и  Анна Бодакова номинираха и свои любими преподаватели, които също получиха парични призове. Това са учителите Елена Боянова от Френската езикова гимназия и Любка Иванова от 42 ОУ „Хаджи Димитър“. Председателят на фондация „Братя Мормареви“ Кънчо Стойчев обяви, че фондацията продължава да смята за свой дълг поощряването на младите български таланти в сферата на писаната словесност и че броят на досегашните участници в конкурса вече надхвърля 1000.

Свързани заглавия

20 юли е крайният срок за участие в конкурса „Бодлите на таралежите“

Прочетете още

50906953_2223181614587138_2498911697658445824_n

Финал на кампанията за най-дълго любовно писмо в България за 2019 г.

Ден преди финала сме на романтичната кампания за написване на най-дългото любовно писмо в България …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *