Начало / Свят / Новата книга за Джеймс Бонд от Антъни Хоровиц излиза на 8 септември

Новата книга за Джеймс Бонд от Антъни Хоровиц излиза на 8 септември

Новата книга за супер шпионина Джеймс Бонд „Trigger Mortis“ написана по записки на Ян Флеминг от Антъни Хоровиц ще излезе на 8 септември, обяви в. „Гардиън“. Сюжетът на романа е продължение на „Голдфингър“, в който ключов герой е зловещата Пуси Галор. Мистерията около сюжета разкри самият Хоровиц навръх 107-та годишнина от рождението на Флеминг. Той добави, че в книгата се включва още едно момиче от антуража на Бонд – Леопардовата Лейн, която е садистична и жадуваща за отмъщение красавица на име Джей Сун Син. В книгата Бонд участва и в състезание от Формула 1 на легендарната германска писта „Нюрборринг“.

„Невероятно приключение е да се потопиш в света на Джеймс Бонд. Още повече, че разполагам с непубликувани материали от самия Ян Флеминг, на които да базирам историята си. Признавам, че „Голдфингър“ е любимата ми книга от поредицата“, сподели Хоровиц.

Той нашумя и с авторската си книга за Шерлок Холмс „Домът на коприната“ .

Хоровиц далеч не е първият писател, който пише книга, базирана на историята на Джеймс Бонд. Такива имат Джефри Дивър, Себастиан Фолкс и Уилям Бойд. Антъни Хоровиц обаче е първият, който работи върху ръкописи от самия Ян Флеминг.

Свързани заглавия
Без Холмс в новия роман за Шерлок на Антъни Хоровиц

Първият филм за Шерлок Холмс беше открит

Антъни Хоровиц представя новата си книга в Музея на Шерлок Холмс

Антъни Хоровиц пише нова книга за Шерлок Холмс

Прочетете още

9781250178633

Топ 10 на „Ню Йорк Таймс” (11 март – 17 март)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА  ––––––––––– 1. „The Women“ от Кристин Хана (4 седмици в класацията) 2. „Three-inch …