Начало / Любопитно / Любимите книги на Барак Обама

Любимите книги на Барак Обама

Вече тече вторият мандат на американския президент Барак Обама. Той е известен като страстен почитател на книгите. В страницата си във „Фейсбук” Обама е изредил любимите си четива. Списъкът е публикуван в huffingtonpost.com.

„Song of Solomon” (1977 г.)  от Тони Морисън. Милкман Дед се опитва да намери корените на своя произход. Морисън предоставя комбинация от стиловете на Сол Белоу и Габриел Гарсия Маркес. Един черен свят в пълния му блясък

„Моби Дик” (1851 г.) от Херман Мелвил. Един млад моряк описва как неговият капитан е обсебен от идеята да убие легендарния бял кит, известен с чудовищните си размери и с това, че убива осмелилите се да го преследват. Класика в американската литература.

„Parting the Waters: America in the King Years” (2007 г.) от Тейлър Бранч. Творбата е отличена с „Пулицър”. Историческа книга за Америка, която покрива времето на Гражданската война, проповедите на Мартин Лутър Кинг, братята Кенеди и коридорите на Белият дом, правосъдието на Дж. Едгар Хувър.

„Gilead” (2004 г.) от Мерилин Робинсън. Книгата е наградена с „Пулицър” и с приз от Националните награди на книги в САЩ. Политикът Джон Еймс е прехвърлил вече 70 години и наближава края на живота си. Той решава да напише мило писмо на 7-годишния си син.

„Самоувереност” (1841 г.) от Ралф Уолдо Емерсън. Философско произведение за търсенето на истината и призванието в живота, както и самоусъвършенстването.

Прочетете още

244100_b

Топ 10 на „Хеликон” за най-продавани книги (18 март – 24 март)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА 1. Най-мрачното изкушение от Даниел Лори 2. През август ще се видим от …