Начало / Свят / Излезе комикс за Стивън Хокинг

Излезе комикс за Стивън Хокинг

Излезе комикс за Стивън Хокинг, съобщи „huffingtonpost.com”. „Stephen Hawking: Riddles of Time & Space” е дело на Майкъл Лент и Браян Маккарти, а илюстратор е Зак Басет. Творбата е публикувана единствено в е-формат, а издателство е „Bluewater”.

Макар да е само 24 страници, произведението предоставя кратка версия на живота на един от най-брилянтните умове. Книжката представя нестандартна гледна точка върху историята на великия ученот ранните му дни в Кеймбридж през здравословните му проблеми и научните постижения, донесли му световна слава и признание.

Хокинг (71) е смятан за един от най-великите учени от Алберт Айнщайн насам. Работи главно в сферата на космологията и квантовата механика. Едва на 21-годишна възраст е диагностициран с амиотрофична латерална склероза. Впоследствие болестта не само го обездвижва, но и го прави неспособен да говори. В наши дни той използва специален генератор на речта, който се контролира от лицевите му мускули.
Въпреки това обаче, той отдавна е надхвърлил и най-оптимистичните очаквания за продължителността на неговия живот. Нещо повече – Хокинг продължава да твори и да достига до нови висоти в сферата на науката. Много негови книги са публикувани на български, сред които „Върху раменете на гиганти: Великите постижения на физиката и астрономията”, „Кратка история на времето”, „Теорията на всичко” и др.

Книги от Стивън Хокинг тук

Книги за Стивън Хокинг тук

Прочетете още

244100_b

Топ 10 на „Хеликон” за най-продавани книги (18 март – 24 март)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА 1. Най-мрачното изкушение от Даниел Лори 2. През август ще се видим от …