Начало / Свят / „Гугъл“ отбеляза с дудъл Барбароните

„Гугъл“ отбеляза с дудъл Барбароните

Днес, 19 май, интернет търсачката“Гугъл“ отбелязва с дудъл 45-годишнината от създаването на популярните рисувани герои Барбароните.

Те се появяват през 70-те години в серия илюстрирани книги за деца. Техни автори са Анет Тисон и Тейлъс Тейлър, живеещи в Париж, уточнява БГНЕС.

Поредицата излиза на френски, като през годините е преведена на над 30 езика. Появява се и анимационен сериал, радващ се на голям успех в десетки страни, в това число и България.

Барбароните приличат на амеби, но с човешки атрибути – уста, очи и пр. Всеки един е с различен цвят, с различен характер и темперамент и различни интереси. Главата на фамилията е Татко Барба – голям, розов и вечно усмихнат барбарон. Той и съпругата му Мама Барба имат 7 деца – четирима сина и три дъщери. Момчетата – това са червеният Барбадан, който е запален по спорта, синият Барбадей, който е учен, жълтият естествоизпитател Барбарири и черният рошав Барбалячо, който е художник. Момичета са зелената Барбалела, която е музикант, виолетовата красавица Барбарела и оранжевата интелектуалка Барбалена.

 

Прочетете още

218276_b

Първият роман от легендарната поредица за инспектор Адам Далглиш от Скотланд Ярд

Легендарният криминален роман „Убийството на прислужницата“ от П. Д. Джеймс (изд. „Сиела“) излиза за първи …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *