Начало / България / „Сиела“ ще публикува първата биография на Михаел Шумахер

„Сиела“ ще публикува първата биография на Михаел Шумахер

В началото на юни на българския книжен пазар ще излезе първата изчерпателна биография на Михаел Шумахер , съобщи „Сиела”. Автор е германската журналистка Карин Щурм, която от 30 години следи Формула 1.

Щрум познава Шумахер още от началото на кариерата му и в новата си книга описва целия му живот – както кариерата му на световен шампион, така и отношенията в семейството му, които обикновено остават на заден план. Любящ съпруг и баща у дома, на пистата Михаел има репутацията на робот – съсредоточен, сериозен, неуязвим и винаги контролиращ ситуацията. Истинска ирония е, че пилотът, оцелял при толкова инфарктни състезания от Формула 1, едва не изгуби живота си, докато караше ски. На този инцидент, който шокира целия свят, Карин Щрум отделя специално внимание. Тя описва както случилото се, така и реакцията на феновете, които превръщат болницата на Шумахер в Гренобъл в истинско място за поклонение пред постиженията на седемкратния световен шампион. Самият Михаел обаче е казал:

„Ако нещо се случи с мен някой ден, това е съдба”.

Карин Щурм дава думата и на самия пилот, както и на някои от неговите колеги, които описват впечатленията си със шампиона на пистата и извън нея.

Щурм е акредитиран спортен журналист с огромни познания в областта на моторните спортове. Тя не просто отразява Формула 1, а влиза в елитния клуб, който е истинска част от света на най-известното автомобилно състезание. Тя е писала и биографиите на пилоти като Айртон Сена и Себастиян Фетел, както и още една книга за Михаел Шумахер.

Михаел Шумахер  е най-успешният пилот за всички времена във Формула 1. На 29 декември 2013 г. при каране на ски в курорта Мерибел получава сериозна травма на главата. Лечението му продължава и до днес.

 

Прочетете още

ladivina

Книга, която тихо плаче

По страниците ѝ има музика, но много повече болка „Божествена“ е за любим глас, превърнал …