Начало / България / Катерина Хапсали ще чете откъс от втория си роман на ХХ Салон на изкуствата в София

Катерина Хапсали ще чете откъс от втория си роман на ХХ Салон на изкуствата в София

Авторката на бестселъра „Гръцко кафе“ (номиниран за наградата „Хеликон“) Катерина Хапсали ще чете откъс от втория си роман на ХХ Салон на изкуствата в София. Това ще се случи на 21 май от 19 часа в зала 7 на НДК.

Новата книга на Хапсали е с работно заглавие „Сливовиц“, а писателката е обещала от тук нататък всяка нейна книга да има за заглавие някаква напитка.

Катерина Хапсали завършва икономика и испански език в САЩ, след което се връща в България. От 2000 г. се изявява предимно като журналист, макар че предпочита по-широкото определение „човек на думите”.

„Гръцко кафе“ разказва за фатална автомобилна катастрофа с гръцки бизнесмен, която преобърнала живота на младата му съпруга – българска журналистка. Сплитайки автобиографично и фикционално, историческо и интимно, той дръзко разтваря пластовете на времето и се вглежда в разломите му, спотаили първични сили, стари конфликти и стереотипи. „Гръцко кафе” е разказ за Балканите, за границите на Балканите – парадоксално свързващи и разделящи. Тях историята немилостиво изпитва, завихряйки в странно безредие разпокъсани човешки животи, национални комплекси, архетипи, разтърсващи страсти на устояващи мъже и жени, горди жестове, сдобиващи се с ценност чрез белезите от раните… Но преди всичко това е разказ за границите в самите нас, за границите в съзнанието, които и днес упорито укрепват собствените си територии и чието преодоляване винаги е свързано с травмата – на миналото и на паметта.

Свързани заглавия:

Катерина Хапсали на връчването на зимните номинации за наградата „Хеликон“: Чувствам се като чавдарче

Людмил Тодоров, Катерина Хапсали и Галин Никифоров са първите номинирани за наградата „Хеликон“ за 2015 г.

 

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

243684_b

Топ 10 на „Хеликон” за най-продавани книги (19 февруари – 25 февруари)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА 1. Светулки зад решетките от Мира Добрева 2. Бейн от Л. Дж. Шен 3. Секретарката …