Начало / България / Книгата, по която е правен сериалът „Оранжевото е новото черно“, излиза на български

Книгата, по която е правен сериалът „Оранжевото е новото черно“, излиза на български

До дни на българския книжен пазар ще се появи американският бестселър на „Ню Йорк Таймс“ „Оранжевото е новото черно“, обявиха от „Бард“. Биографията на Пайпър Кърман предизвика фурор в САЩ и веднага е забелязана от „Нетфликс“. Компанията създаде сериал по книгата, който донесе на продуцента и екипа наградата „Ейми“ за най-добър актьорски състав.

„Оранжевото е новото черно“ разказва историята на образованата и развиващата отлична кариера в сферата на комукациите Пайпър Кърман в затвора. Обвинена и осъдена на петнайсет месеца затвор възпитаничката на Смит Колидж се превръща в затворник номер 11187-424 – една от милионите, които изчезват „в заешката дупка” на американската наказателна система. От първото й голо претърсване до освобождаването й, Кърман се научава как да се придвижва из този странен свят със стриктни и деспотични правила за поведение. Среща жени на всякаква възраст, които я изненадват с малки жестове на щедрост, с мъдри слова или просто с това, че я приемат. Затрогваща, забавна и на моменти вбесяваща, историята на Кърман предлага необичаен поглед към живота на жените в затвора – защо са толкова много и какво им се случва, когато попаднат там.

„Харесах много тази книга. Това е история, богата на хумор, патос и изкупление. Онова, което не очаквах от тези мемоари, бяха привързаността, състраданието и дори уважението, което Пайпър Кърман демонстрира към всички онези жени, които среща, докато е била зад решетките. Никога няма да я забравя”, казва за книгата Елизабет Гилбърт, авторка на „Яж, моли се и обичай”.

Прочетете още

717bd38a-8921-42b8-8152-92dd06ce00b8

„Пробуждането“ на Стойчо Керев – лек срещу безразличието

Заглавие, което разбулва тайни и предсказва бъдещето Третата книга на популярния наш журналист, а вече …