Начало / България / Николай Нинов ще представи „Повторени сънища“ в Кърджали

Николай Нинов ще представи „Повторени сънища“ в Кърджали

Николай Нинов ще представи новата си книга „Повторени сънища. Фотописи от мистична България“ в Кърджали, обявиха от издателска къща „Сиела“. Премиерата ще се състои на 7 май от 18 ч в читалище „Обединение 1913“ на ул. „Републиканска“ 47 в града.

Николай Нинов е роден е през 1955 в Червен бряг. Завършил е френска филология във ВТУ „Кирил и Методий“. Работил е като главен редактор на сп. „Хай клуб“ и сп. Story, като заместник-главен редактор на в. „1000 дни“ и в. „Стандарт“, отговорен редактор на в. „Неделен Стандарт“ и на сп. BusinessWeek България. Основател на журналистическата мрежа към Програма „Достъп до информация“. Носител на Годишната награда на СБЖ (1996). Автор е на няколко книги, сред които публицистичната „Лихва за лятото” (1987), документалната „Девет мъжки драми” (1991), романа „Жиголо” (2000), а „Без папийонка в Нощта на Сезарите” (1994) е плод на срещите на Николай Нинов с артистичния елит на Париж, допълненото й издание излиза със заглавие „Френска връзка” през 2007 г.

„Повторени сънища“ разкрива уникални фотоси и разказва за мистична България и изумителни места от всички краища на страната.

„Ще видите шеметни панорами, зъбери, пропастни пещери, каньони, храмове и светилища, тунели, кули, гробници, светилища и долмени, слънчеви дискове и часовници, култови знаци и символи. Представени са сакрални пространства, оцелели хилядолетия край села и махали, забравени от Бога, четем в анонса към книгата. Освен изумително красиви и впечатляващи снимки, Николай Нинов е подготвил и текстове за всяко заснето място – истории, легенди, преживявания“, се казва в анотацията на изданието.

Прочетете още

С актрисата Лили Сучева, която чете откъс от романана премиерата_

Гергана Лаптева за новата си книга: Написах „Момичето от портрета“ с тангата на Гардел и Пиацола

Шепа българи в чужд свят са съхранили страната в сърцата си Книга след книга, стилът …