На фокус
Начало / България / 11 български града ще участват в Нощта на литературата

11 български града ще участват в Нощта на литературата

11 български града ще се включат в тазгодишното издание на европейската Нощ на литературата. Това ще бъде четвъртото поред участие на България в инициативата.

Тази година Нощта на литературата ще бъде на 13 май. Участниците ще четат произведения от съвременни европейски автори, издадени след 2000 г. между 18 и 22 ч. Градовете, които ще се включат в Нощ на литературата, са Бургас, Варна, Велико Търново, Габрово, Добрич, Перник, Пловдив, Русе, София, Стара Загора и Шумен.

В София ще бъдат организирани 12 читателски гнезда, съсредоточени в района на ул. „Оборище“ и „Шипка“ (НХА, САБ, СБХ, НМУ „Любомир Пипков“, Чехословашки клуб „Т. Г. Масарик“ и др.).  Организатори на българската Нощ на литературата са културните институти и посолства на страните членки на Европейския съюз, обединени в организацията EUNIC България, но така също и Руски културно-информационен център, Културно-информационният център на Република Македония, Представителство на ЕК в България, сдружението „София Поетики“ и Фондация „Детски книги“, с подкрепата на Столична община.

Пълната програма за Нощта на литературата може да бъде намерена на официалната интернет страница на събитието: www.noshtnaliteraturata.bg

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

11697_prostirani-svejk

Оригиналът на Швейк ще бъде изложен за ден

Публика ще го види за първи път Ярослав Хашек, авторът на „Приключенията на добрия войник …