Начало / Читатели / „Линдберг. Приключенията на мишлето летец“ от Торбен Кулман

„Линдберг. Приключенията на мишлето летец“ от Торбен Кулман

Десислава ВЕЛИНОВА

Когато човечеството открива средство, с което да сложи край на мишите си проблеми, Линдберг се оказва последният оцелял гризач. В търсене на убежище от изгладнелите улични котки, то се шмугва в един канал. Там се сблъсква с какви ли не странности – дори летящи мишки със смолисто черни криле. Именно тези невероятни създания го вдъхновяват да си направи собствени криле и да полети до Америка, където се надява да открие свои оцелели събратя.

След множество неуспешни опити Линдберг най-накрая успява да стигне до така желаната дестинация, където е посрещнат повече от бурно не само от мишлетата там, но и от хората. То създава свое пътуващо цирково представление, което всеки път събира огромна публика.

В края на книгата за летящата парна мишка е поместена и кратка история на въздухоплаването, където малкият читател може да прочете за Ото Лилиентал, братята Райт и вдъхновителят за мишлето летец Чарлс Линдберг. Книжката е подходяща за четене преди лягане, но със сигурност ще се влюбите в илюстрациите и ще си я разгръщате и през деня. Ако някога имате нужда да се заредите с допълнително кураж, може просто да разтворите историята, написана и илюстрирана от Торбен Кулман, и това ще е повече от достатъчно.

„Линдберг“ е история за това, че колкото и трудно да изглежда нещо, с малко повече усилия и желание всичко е възможно. Без значение колко голям си по размери, ако си наистина решен да постигнеш нещо, ще го направиш. Важното е да не се предаваш въпреки трудностите, които се изпречват на пътя – били те под формата на капани, бухали или нещо друго.

„Линдберг. Приключенията на мишлето летец“  тук

Богато разнообразие от над 20 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg или на 02 460 40 40!