Начало / Читатели / „Линдберг. Приключенията на мишлето летец“ от Торбен Кулман

„Линдберг. Приключенията на мишлето летец“ от Торбен Кулман

Десислава ВЕЛИНОВА

Когато човечеството открива средство, с което да сложи край на мишите си проблеми, Линдберг се оказва последният оцелял гризач. В търсене на убежище от изгладнелите улични котки, то се шмугва в един канал. Там се сблъсква с какви ли не странности – дори летящи мишки със смолисто черни криле. Именно тези невероятни създания го вдъхновяват да си направи собствени криле и да полети до Америка, където се надява да открие свои оцелели събратя.

След множество неуспешни опити Линдберг най-накрая успява да стигне до така желаната дестинация, където е посрещнат повече от бурно не само от мишлетата там, но и от хората. То създава свое пътуващо цирково представление, което всеки път събира огромна публика.

В края на книгата за летящата парна мишка е поместена и кратка история на въздухоплаването, където малкият читател може да прочете за Ото Лилиентал, братята Райт и вдъхновителят за мишлето летец Чарлс Линдберг. Книжката е подходяща за четене преди лягане, но със сигурност ще се влюбите в илюстрациите и ще си я разгръщате и през деня. Ако някога имате нужда да се заредите с допълнително кураж, може просто да разтворите историята, написана и илюстрирана от Торбен Кулман, и това ще е повече от достатъчно.

„Линдберг“ е история за това, че колкото и трудно да изглежда нещо, с малко повече усилия и желание всичко е възможно. Без значение колко голям си по размери, ако си наистина решен да постигнеш нещо, ще го направиш. Важното е да не се предаваш въпреки трудностите, които се изпречват на пътя – били те под формата на капани, бухали или нещо друго.

„Линдберг. Приключенията на мишлето летец“  тук