Начало / България / Излиза книга по анимационния филм „Българ“ на Неделчо Богданов

Излиза книга по анимационния филм „Българ“ на Неделчо Богданов

„Несебър не изглежда като най-гостоприемното място на света. Автобусът от Карнобат е спрял в опасна близост до ръба на кея, в който мазно се плискат вълните. В краката ти се търкалят остатъци от току-що уловена риба, за които се бият една трикрака котка и една едноока чайка. На входа на града има табела с надпис “Световно наследство” и сергии, на които се продават магнити за хладилник и сладолед от рапани“.

Това е откъс от предстоящата книга на известния аниматор Неделчо Богданов – създател на първия български пълнометражен анимационен 3D филм.Тя е озаглавена „Българ. Книга-игра“ и ще излезе през втората половина май с клеймото на „Сиела“. Богданов е популярен в интернет пространството със сериала „Българ“. За създаването на книгата е помагал писателят Богдан Русев, известен като майстор на книгите-игри.

Неделчо Богданов е роден в Несебър (там се развива и действието в сериала „Българ“). Гимназия завършва в Казанлък, а след това учи анимационна режисура в НАТФИЗ. В бранша е от 2001 г. Автор е и на няколко късометражни анимационни филми.

Прочетете още

smile--644x362

100-те най-продавани книги в „Хеликон“ от издадените през 2018 г.

Устойчива на времето и неподвластна на страсти, класацията на „Хеликон“ отново се явява барометър на …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *