Начало / България / Излиза книга по анимационния филм „Българ“ на Неделчо Богданов

Излиза книга по анимационния филм „Българ“ на Неделчо Богданов

„Несебър не изглежда като най-гостоприемното място на света. Автобусът от Карнобат е спрял в опасна близост до ръба на кея, в който мазно се плискат вълните. В краката ти се търкалят остатъци от току-що уловена риба, за които се бият една трикрака котка и една едноока чайка. На входа на града има табела с надпис “Световно наследство” и сергии, на които се продават магнити за хладилник и сладолед от рапани“.

Това е откъс от предстоящата книга на известния аниматор Неделчо Богданов – създател на първия български пълнометражен анимационен 3D филм.Тя е озаглавена „Българ. Книга-игра“ и ще излезе през втората половина май с клеймото на „Сиела“. Богданов е популярен в интернет пространството със сериала „Българ“. За създаването на книгата е помагал писателят Богдан Русев, известен като майстор на книгите-игри.

Неделчо Богданов е роден в Несебър (там се развива и действието в сериала „Българ“). Гимназия завършва в Казанлък, а след това учи анимационна режисура в НАТФИЗ. В бранша е от 2001 г. Автор е и на няколко късометражни анимационни филми.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

marquez-gabriel-adv-obit-slide-lp84-superjumbo

Нова книга на Маркес излиза десетилетие след смъртта му

Скоро у нас ще се появи отново и „Сто години самота“ En agosto nos vemos, …