Начало / България / Проф. Ричард Докинс пристига в България през май

Проф. Ричард Докинс пристига в България през май

Проф. Ричард Докинс – автор на „Себичният ген“, „Делюзията Бог“ и „Сказанието на прадедите„, ще гостува в България. Той ще участва в петото юбилейно издание на Софийския фестивал на науката, който ще се проведе от 14 до 17 май тази година. Посещението в страната на най-известния атеист в света е организирано от издателство „Изток-Запад“ и Британски съвет.

Презентацията на проф. Докинс на Софийския фестивал на науката ще бъде на 16 май (събота) от 18,30 ч. на Голяма сцена на „Театър София“. За първото си посещение в България той е избрал темата „По-странна отколкото можем да предположим“. Заглавието е заимствано от Джон Холдейн, британски генетик и еволюционен биолог, който казва „Не се съмнявам, че в действителност бъдещето ще бъде много по-изненадващо от всичко, което мога да си представя. Подозирам, че Вселената е не само по-странна отколкото предполагаме, а по-странна отколкото можем да предположим.“

Ричард Докинс е британски етолог, еволюционен биолог, атеист и хуманист, с над 10 книги и над 2 милиона продадени копия на само една от тях. Става известен през 1976 г. още с първата си книга „Себичният ген“, а провокативният бестселър „Делюзията Бог“, публикуван и у нас от издателство „Изток-Запад“ преди няколко години, му носи световна слава. Обявен за един от “четирите конника на новия атеизъм“, той посвещава огромна част от своя живот на разпространението на рационалния поглед към света, на еволюционните идеи и научното самосъзнание, сблъсквайки се в публични дебати с редица теолози и дори колеги учени.

Интересът към посещението на проф. Докинс у нас е изключително голям – всички билети от пуснатите в продажба за презентацията му бяха изкупени само за 1 ден. За тези, които не са успели да си купят билети, ще има още една възможност – организаторите подготвят няколко допълнителни зали в непосредствена близост, където презентацията ще се предава на живо на видео екрани. Билетите за тях ще бъдат пуснати в продажба една седмица преди началото на Софийския фестивал на науката. Зрителите в допълнителните зали, както и тези в големия салон на Театър София, ще могат да задават въпросите си чрез социалната мрежа Twitter като използват хаш-тага на фестивала #SofiaSciFest.

Фото: richarddawkins.net 

Книги от Докинс тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

240766_b

Сърдити старчета и хитри детективи

Като нова среща със стари приятели действа всеки роман на Ричард Озмън Неговата поредица „Криминален …