Начало / Интервюта / Кели Маккейн: Исках да напиша нещо за младите жени, които имат смелостта да започнат свой бизнес

Кели Маккейн: Исках да напиша нещо за младите жени, които имат смелостта да започнат свой бизнес

На български излязоха първите две книги от детската поредица „Под дъгата” от  Кели Маккейн.  Предлагаме ви интервю с нея. Въпросите са зададени от нейни почитателки.

–––––––

Коя от всички книги, които си написала, ти е любима?

– Обикновено най-любима ми е книгата, която току-що съм завършила – така че в момента това е „Боровинкови желания”, последната книга от поредицата „Под дъгата”. Винаги много съм харесвала и „НДПЗ”, и „Модно училище” от поредицата „Това съм аз, Луси”, както и „Котенцата в призрачната къща” от „SOS животни в беда”… Мммм, май имам доста любими книги!

Ако някой от твоите герои можеше да оживее, кой щеше да е той?

– О, много, ама много искам да се срещна с Луси от „Това съм аз, Луси” или с Аби от „Под дъгата”. С голямо удоволствие бих вечеряла с тях, или пък бих пила кафе, или пък бих се помотала по магазините…

Има ли нещо конкретно, което те вдъхнови да напишеш серията „Под дъгата”, и ще има ли още книги в поредицата?

– Зад всяка книга стоят много хора и много неща… Зад „Под дъгата” например стои страстта ми да си купувам ръчно направени сапуни и всякаква козметика, а също и това, че майка ми е ароматерапевт и масажист – ето защо толкова много обичам да смесвам различни масла (не можете да си представите колко беше забавно, докато пробвах различни смеси, за да измисля продуктите, които прави Аби в книгата). Исках също така да напиша нещо за младите жени, които имат смелостта да започнат свой собствен бизнес – браво, момичета! – и за семейство, което преживява криза, но най-вече за отношенията между сестри. А и толкова много момичета ми писаха с молба да напиша книга с ГОЛЯМА любовна история, че нямаше как да им откажа (а и, честно казано, много ми харесваше да пиша за Аби и Марко. До момента в серията има три книги и не знам дали ще се появи и четвърта. В началото си мислех, че няма повече какво да разкажа, но сега вече не съм съвсем сигурна в това. Както знаете обаче окончателното решение принадлежи на издателите, зависи и от това как се продава серията… така че, ако сте харесали книгите, разкажете за тях на своите приятели и… кой знае, може да се появи и четвърта книга. Огромно, гигантско благодаря!

На колко години беше, когато написа първата си книга?

– Първата си книга написах на 8-годишна възраст. Беше книга със стихчета, която баща ми разпечата в няколко екземпляра и дори й направи корица. Продадох първите си книги на моето семейство – да, представяте ли си, накарах ги да плащат за тях! След това, на 11 години, написах втората си книга, вече с илюстрации – казваше се „Призракът на Били”, но първата ми публикувана книга беше „Спирулина и пиратите”.

 Защо реши да станеш писател?

– Винаги съм обичала да пиша истории. Още като дете започнах да пиша, а по-късно пишех дневници с различни измислени герои, точно като в „Това съм аз, Луси!”. Баща ми беше човекът, който ме окуражи в моето писателско начинание и аз съм му много благодарна. Всъщност винаги съм мечтала да бъда танцьорка в Париж отпреди 100 години или да пиша книги. И понеже първото нямаше как да стане, станах писател. Е, от време на време си мечтая да съм циркова актриса и да представям номера на трапец (най-вече заради бляскавите великолепни дрехи).

 

Книги от Кели Маккейн тук

Прочетете още

171465_b

Топ 10 на „Ню Йорк Таймс” за най-продаваните книги в САЩ

Бестселър листата на „Ню Йорк Таймс” е една от най-авторитетните в света. Класацията беше обновена …