Начало / България / Емил Андреев ще гостува във Велико Търново и Шумен

Емил Андреев ще гостува във Велико Търново и Шумен

Емил Андреев ще представи официално новия си сборник от разкази и повести „Боби Блажения и Другия Американец“ във Велико Търново и Шумен. Край Царевец той ще гостува в книжарница „Хеликон“ на 15 април от 17 часа. В същия час на 17 април започва премиерата на книгата му в „Хеликон-Шумен“.

Сборникът „Боби Блажения и Другия американец“ включва необикновени разкази и повести. В текстовете се преплитат множество магически и фолклорни елементи, умело вплетени в един привидно реалистичен контекст.

„Андреев умее да разказва по изключително обаятелен и вълшебен начин. Описва ни щастливи, безрадостни и дори трагични съдби. Авторът се вълнува от всичко необикновено, от всичко, граничещо с безумието. Героите му стигат до висоти и падения, а ние съпреживяваме радостите и неволите им, което несъмнено оставя дълбоки следи в душите ни.

Разказаните от автора истории са смесица от реалност и фантазия, хумор и ирония, любов и разочарование.

Текстовете впечатляват с избора на герои, чиито странности ги правят толкова необикновени и притегателни, а това ни кара да ги препрочитаме отново и отново“, се казва още в анотацията на книгата, издание на „Хермес“.

Свързани заглавия

Емил Андреев: Самият живот е толкова фантастичен, че никой не би могъл да го измисли

Излиза нова книга от Емил Андреев

„Боби Блажения и Другия американец“ тук

Още книги от Емил Андреев тук

Прочетете още

244100_b

Топ 10 на „Хеликон” за най-продавани книги (18 март – 24 март)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА 1. Най-мрачното изкушение от Даниел Лори 2. През август ще се видим от …