Начало / България / Божидар Димитров се оплака от плагиатство

Божидар Димитров се оплака от плагиатство

Една от най-известните книги на Божидар Димитров – „12 мита в българската история“, е отпечатана с името на Антонио Иванджиков. Директорката на Националната библиотека „Св. Св. Кирил и Методий“ Боряна Христова изпаднала в ступор, когато, преглеждайки новопостъпили книги в библиотеката, с изумление видяла новото издание на книгата, съобщи mediapool.bg.

За медиите новината е разпространена от Националния исторически музей, където проф. Божидар Димитров е директор.

„12 мита в българската история“ излиза в 120 000 тираж, продаден за една година, а първото издание е през 2007 г. Наскоро обаче в НБКМ са получени бройки за депозиране от книгата, но с автор Иванджиков и издателство „Печатница НИМА“ ЕООД, Плевен.

„Крали са ме през близо 40-годишната ми дейност като автор. Откраднати ми бяха още като млад автор две статии; редовно ми крадат студии, идеи, заглавия, но да ми откраднат цяла книга – е, това не беше ми се случвало“, коментира Димитров.

В момента Димитров бил зает с подготовката на тракийската изложба в „Лувъра“, както и с подготовка на изложба в Кремълския музей в Москва. На по-късен етап щял да реши какво ще предприеме.

Книги от Божидар Димитров тук

Богато разнообразие от над 20 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg или на 02 460 40 40!

Прочетете още

171465_b

Топ 10 на „USА Today” за най-продаваните книги в САЩ

Седмичната класация на „USA Today” за най-продаваните книги в САЩ бе обновена 1  юли. Изданието …