Начало / България / Божидар Димитров се оплака от плагиатство

Божидар Димитров се оплака от плагиатство

Една от най-известните книги на Божидар Димитров – „12 мита в българската история“, е отпечатана с името на Антонио Иванджиков. Директорката на Националната библиотека „Св. Св. Кирил и Методий“ Боряна Христова изпаднала в ступор, когато, преглеждайки новопостъпили книги в библиотеката, с изумление видяла новото издание на книгата, съобщи mediapool.bg.

За медиите новината е разпространена от Националния исторически музей, където проф. Божидар Димитров е директор.

„12 мита в българската история“ излиза в 120 000 тираж, продаден за една година, а първото издание е през 2007 г. Наскоро обаче в НБКМ са получени бройки за депозиране от книгата, но с автор Иванджиков и издателство „Печатница НИМА“ ЕООД, Плевен.

„Крали са ме през близо 40-годишната ми дейност като автор. Откраднати ми бяха още като млад автор две статии; редовно ми крадат студии, идеи, заглавия, но да ми откраднат цяла книга – е, това не беше ми се случвало“, коментира Димитров.

В момента Димитров бил зает с подготовката на тракийската изложба в „Лувъра“, както и с подготовка на изложба в Кремълския музей в Москва. На по-късен етап щял да реши какво ще предприеме.

Книги от Божидар Димитров тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

171465_b

Топ 10 на „Ню Йорк Таймс” за най-продаваните книги в САЩ

Бестселър листата на „Ню Йорк Таймс” е една от най-авторитетните в света. Класацията беше обновена …