Начало / Свят / Дейвид Морел с втори роман за писателя Томас де Куинси

Дейвид Морел с втори роман за писателя Томас де Куинси

На англоезичния пазар излезе нов заплетен трилър от ветерана на този жанр Дейвид Морел. Романът е озаглавен „Inspector of the Dead“ и е втори с главен герой писателят Томас де Куинси – действителна личност, журналист и писател. Издателство е „Mulholland Books“.

Годината е 1855 г. Кримската война е в разгара си. Некомпетентността на британските управници води до краха на империята. В тези тежки времена изгрява Томас де Куинси, английският пушач на опиум – една от най-колоритните личности на Викторианската епоха. Де Куинси, неговата неустоима дъщеря, както и приятелите им от „Скотланд Ярд“, Райън и Бекер, трябва да се изправят срещу враг, който заплашва да срине Англия.

Целите на убиеца са членове на британския елит, като до всеки труп оставя името на някой, който се е опитал преди да убие кралица Виктория. Доказателствата сочат, че последната жертва ще бъде самата кралица.

Дейвид Морел е роден през 1943 г. Той пише екшън трилъри, шпионски романи и ужаси. Известен е най-вече с дебютната си книга, „Първа кръв“, в която се появява култовия екшън герой Джон Рамбо – отчаян ветеран от войната във Виетнам, експерт по партизанска война. Героят е адаптиран успешно на големия екран от Силвестър Сталоун. Заглавието излиза още през далечната 1972 г. От тогава насам Морел публикува множество романи, сред които преведени на български са „Братството на розата“, „Нарушители“, „Огнена Сиена“, „Петата професия“ и др.

Томас де Куинси е роден през 1785 г. Известен е с автобиографичната си книга „Изповеди на един английски пушач на опиум“. Смята се, че Куинси въвежда тенденцията много литературни фигури да бъдат пристрастени към различни медикаменти. Умира през 1859 г.

Книги от Морел тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

marquez-gabriel-adv-obit-slide-lp84-superjumbo

Нова книга на Маркес излиза десетилетие след смъртта му

Скоро у нас ще се появи отново и „Сто години самота“ En agosto nos vemos, …