Начало / Свят / Издателство „Ташен“ почете годишнината от рождението на Андерсен с луксозен албум

Издателство „Ташен“ почете годишнината от рождението на Андерсен с луксозен албум

Популярното издателство „Ташен“, специализирало се в издаването на луксозни албуми за архитектура, фотография и изкуство, отбеляза 210 години от рождението на Ханс Кристиан Андерсен с нов албум, посветен на приказките на прочутия датчанин.

Албумът „Приказки“ представя 23 от най-популярните истории, разказани от Андерсен като „Малката кибритопродавачка“, „Палчека“, „Храбрият оловен войник“, „Новите дрехи на краля“, „Грозното патенце“, „Принцесата и граховото зърно“, „Цветята на малката Ида“ и др., преведени още през 1942 г. от Жан Хершолт.

Роден в Дания като славния разказвач на приказки, Хершолт има бляскава кариера в Холивуд в началото на миналия век и посвещава години от живота си в превода на приказките на Андерсен. Той е един от най-големите колекционери на произведения на сънародника си по своето време, като сбирката му в момента е част от богатството на Библиотеката на Конгреса във Вашингтон.

 Уникалното в книгата обаче са илюстрациите в нея – колекция, събирана от 1840 до 1980 г. от художници като Кай Нилсен, Артър Рекхам,  Лоте Рейнигер, племеника на Зигмунд Фройд – Том Зидман Фройд и илюстратори от Австрия, Великобритания, Чехия, Германия, Япония, Швеция, Украйна и САЩ.

Книги от издателство „Ташен“ тук

Свързани заглавия

Ханс Кристиан Андерсен: Животът е страхотна мелодия, но текстът е много объркан

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

9781250178633

Топ 10 на „Ню Йорк Таймс” (19 февруари – 25 февруари)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА  ––––––––––– 1. „The Women“ от Кристин Хана (нова в класацията) 2. „The Teacher“ …