Начало / България / Библиотека „Любен Каравелов“ в Русе се включва в Маратона на четенето

Библиотека „Любен Каравелов“ в Русе се включва в Маратона на четенето

Детския отдел на русенската  библиотека „Любен Каравелов“ ще се включи в  Националния маратон на четенето, съобщи „Дарик“. Това ще стане в четвъртък, 2 април, от 10,30 ч.

Периодът, през който ще се проведе кампанията, посветена на книгата и четенето, се откроява с две важни дати – Международният ден на детската книга – 2 април и Международният ден на книгата и авторското право – 23 април.

Библиотеката се включва в Маратона с поредица от инициативи за насърчаване на четенето. Те ще се реализират в партньорство с преподаватели и студенти от Факултет „Природни науки и образование“ при Русенския университет „Ангел Кънчев“. В кампанията ще се включат и учители и възпитаници на ОУ „Братя Миладинови“, ОУ „Тома Кърджиев“, ОУ „Отец Паисий“, „ЦДГ „Пинокио“, ЦДГ „Русалка“, ЦДГ „Чучулига“, ЦДГ „Радост“,  ЦДГ „Пролет“ и др.

На 8 април Маратонът на четенето ще продължи с две инициативи под надслов „Пролетни празници“ и „Великден“, с участието на библиотекари от Русенската библиотека, студенти от специалност „Социална педагогика“ при РУ „Ангел Кънчев“ и преподавателите гл. ас. д-р Юлия Дончева и гл. ас. д-р Багряна Илиева. От 10 ч те ще гостуват в Центъра за психично здраве в Русе, а от 15 ч ще бъдат в „Защитено жилище“ на ул. «Яребична» № 4 (срещу ресторант «Париж»).

Прочетете още

9781250178633

Топ 10 на „Ню Йорк Таймс” (8 април – 14 април)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА  ––––––––––– 1. „The Women“ от Кристин Хана (8 седмици в класацията) 2. „Четвърто …