Начало / България / “Немското дете“ от Камила Лекберг до дни ще бъде в книжарниците

“Немското дете“ от Камила Лекберг до дни ще бъде в книжарниците

До дни на българския книжен пазар ше се появи поредният трилър на шведската писателка Камила Лекберг –  „Немското дете“, обявиха от издателство „Колибри“.  Авторката отново ще завладее съзнанието на любителите на скандинавския трилър с  напрегнат и завладяващ сюжет.

„Немското дете“  хвърля светлина върху миналото на главната героиня и ни напомня, че зловещите тайни рано или късно излизат наяве. Когато открива нацистки медал сред вещите на покойната си майка, Ерика Фалк изпада в шок. Следите на медала я отвеждат при местния историк, специалист по Втората световна война, но малко след посещението й той е брутално убит. Патрик и колегите му започват разследване, в което се преплитат миналото и съвремието, расизмът и стремежът към справедливост.

Едва навършила 40 години, Камила Лекберг вече е в стихията на своя ювелирен талант. Удивителна е хирургическата прецизност, с която изгражда психологическите профили на персонажите си. През 2008 г. тя получава Голямата национална награда за криминална литература, а през 2010 г. заема шеста позиция в класацията на френското списание „Ливр Ебдо“ и британското „Букселър“. Произведения като „Ледената принцеса“, „Прокоба“ и „Каменоделецът“ затвърждават богатството на идеите й и я превръщат в един от най-предпочитаните автори на трилъри на територията на Стария континент.

Книги от Камила Лекберг тук

                                         

Прочетете още

244100_b

Топ 10 на „Хеликон” за най-продавани книги (18 март – 24 март)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА 1. Най-мрачното изкушение от Даниел Лори 2. През август ще се видим от …