Начало / България / “Немското дете“ от Камила Лекберг до дни ще бъде в книжарниците

“Немското дете“ от Камила Лекберг до дни ще бъде в книжарниците

До дни на българския книжен пазар ше се появи поредният трилър на шведската писателка Камила Лекберг –  „Немското дете“, обявиха от издателство „Колибри“.  Авторката отново ще завладее съзнанието на любителите на скандинавския трилър с  напрегнат и завладяващ сюжет.

„Немското дете“  хвърля светлина върху миналото на главната героиня и ни напомня, че зловещите тайни рано или късно излизат наяве. Когато открива нацистки медал сред вещите на покойната си майка, Ерика Фалк изпада в шок. Следите на медала я отвеждат при местния историк, специалист по Втората световна война, но малко след посещението й той е брутално убит. Патрик и колегите му започват разследване, в което се преплитат миналото и съвремието, расизмът и стремежът към справедливост.

Едва навършила 40 години, Камила Лекберг вече е в стихията на своя ювелирен талант. Удивителна е хирургическата прецизност, с която изгражда психологическите профили на персонажите си. През 2008 г. тя получава Голямата национална награда за криминална литература, а през 2010 г. заема шеста позиция в класацията на френското списание „Ливр Ебдо“ и британското „Букселър“. Произведения като „Ледената принцеса“, „Прокоба“ и „Каменоделецът“ затвърждават богатството на идеите й и я превръщат в един от най-предпочитаните автори на трилъри на територията на Стария континент.

Книги от Камила Лекберг тук

                                         

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

RQWIOPWTXBEKXE7QR66SEV4IHE

Поезия по телефона четат във Филаделфия

Горещата телефонна линия помага на болните от Covid-19 Обаждането е безплатно, а топъл глас отсреща …