Начало / България / Пакостниците“ на Мак Барнет и Джори Джон на български през април

Пакостниците“ на Мак Барнет и Джори Джон на български през април

„Майлс и Найлс: Пакостниците“ на Мак Барнет и Джори Джон ще излезе и на български през април, съобщи издателство „Сиела“. Книгата се появи на книжния пазар  в САЩ през януари и бързо се превърна в бестселър. Тя е насочена към малчуганите на 8 и 10 години.

„Двама конкуриращи се шегаджии са героите в първата книжка от тази забавна серия. Действието се развива в Йони Вели, „столицата на кравите в Съединените щати от тази страна на Мисисипи (като се изключат няколко града, които мамят със статистиката)“. Мак Барнет и Джори Джон са в съвършена комедийна хармония, като изпълват историята си с преувеличени образи (вманиачения директор, момчето отличник), пакости, които не се случват според плана, и остроумни реплики. Още на първия си ден в Академията за наука и литература на Йони Вели майсторът шегаджия Майлс е впечатлен, че някой е преместил колата на директора Баркин, така че тя да прегражда входа към училището – но и подразнен, че не той, а някой друг, стои зад изпълнението на номера. Решен да докаже преимуществото си като шегаджия номер едно на новото си училище, Майлс организира голямо парти за рожден ден – задължително условие за присъствие: да се носят подаръци – в чест на несъществуващ съученик… който най-неочаквано се появява, омайва тълпата и изчезва с подаръците! В крайна сметка, Майлс се съюзява с невероятния си противник и двамата заедно сформират „тайно общество, основано на взаимно възхищение и любов към номерата“. Чернобелите илюстрации на Кевин Корнел издигат забавлението на съвсем друго ниво, особено епизодите с директора мегаломан Баркин, а стегнатият, полусериозен стил на Барнет и Джон кара абсурдността на места като Йони Вели да лъсне в целия си блясък“, се казва в ревюто на „Publishers Weekly“.

Мак Барнет е автор на много книги за деца, включително „Зайчето воин“, илюстрована детска книга, написана заедно с Джон Сиежка, бестселър на „Ню Йорк Таймс“, и „Още невероятни приказки“, илюстрирана от Джон Класен, която печели награда „Калдекот“ за 2013 г. и наградата „Бостън Глоуб – Хорн Бук“ за 2012 г. за постижения в областта на детски илюстровани книги. Автор е също и на поредицата детективски романи „Братята Брикстън“.

Джори Джон е съавтор на бестселъра „Всичките ми приятели са мъртви“ и редактор на „Благодарим за всичко и приятно управляване на страната: писма на деца до президента Обама“.

Кевин Корнел е илюстрирал голям брой детски книги, сред които „Преброй маймуните“ и „Мустак!“, и двете написани от Мак Барнет.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

243684_b

Топ 10 на „Хеликон” за най-продавани книги (19 февруари – 25 февруари)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА 1. Светулки зад решетките от Мира Добрева 2. Бейн от Л. Дж. Шен 3. Секретарката …