Начало / Любопитно / „Аромати от сърцето на дома“ от Йоана Петрова (анотация и видео)

„Аромати от сърцето на дома“ от Йоана Петрова (анотация и видео)

Пред вас е една различна готварска книга. Освен рецепти тя съдържа и емоциите, усещанията и мислите на своя автор Йоана Петрова, която вероятно познавате от нейния, любим на мнозина, блог „Кулинарно – в кухнята с Йоана“. В книгата тя описва с думи, вкусове и аромати една година от живота си – година, в която насред цветната въртележка на сезоните на тази земя идва синът й Даниел.

„Аромати от сърцето на дома“ е не само кулинарна импресия на света на една млада жена, а и истинско експериментално проучване – Йоана Петрова сама разработва 80 рецепти, приготвени с различни пълнозърнести брашна. Задачата не е лека и доста опити и провали са били нужни, за да се съобразят правилата на готварството със специалните характеристики на тези продукти. Вдъхновението и упоритостта идват на помощ и десетките изкусителни рецепти в тази книга гарантират възможно най-добрия и вкусен резултат, ако се спазват. Но те дават възможност и всеки да използва кулинарното си въображение, за да ги претвори по своя си начин.

Рецептите в „Аромати от сърцето на дома“ са и сладки, и солени. Сред тях има както класически предложения, но приготвени с пълнозърнесто брашно, така и авторски творения. Всички те са чудесно илюстрирани с красивите фотографии, дело на самата Йоана и на другия мъж до нея, съпруга й Валентин Ликьов. Така цялото семейство ви повежда на вкусно пътуване в своя свят на обич и вдъхновение.

Свързани заглавия

Йоана Петрова: Рецептите в „Аромати от сърцето на дома“ не са публикувани досега

„Аромати от сърцето на дома“  тук

Богато разнообразие от над 20 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg или на 02 460 40 40!

Прочетете още

PeterMayBarryAward

Непоискан роман на Питър Мей се превърна в бестселър

Писателят удари десетката с „Карантина” Когато някой писател прибере неиздадените си романи в чекмеджето, обикновено …