На фокус
Начало / Любопитно / „Аромати от сърцето на дома“ от Йоана Петрова (анотация и видео)

„Аромати от сърцето на дома“ от Йоана Петрова (анотация и видео)

Пред вас е една различна готварска книга. Освен рецепти тя съдържа и емоциите, усещанията и мислите на своя автор Йоана Петрова, която вероятно познавате от нейния, любим на мнозина, блог „Кулинарно – в кухнята с Йоана“. В книгата тя описва с думи, вкусове и аромати една година от живота си – година, в която насред цветната въртележка на сезоните на тази земя идва синът й Даниел.

„Аромати от сърцето на дома“ е не само кулинарна импресия на света на една млада жена, а и истинско експериментално проучване – Йоана Петрова сама разработва 80 рецепти, приготвени с различни пълнозърнести брашна. Задачата не е лека и доста опити и провали са били нужни, за да се съобразят правилата на готварството със специалните характеристики на тези продукти. Вдъхновението и упоритостта идват на помощ и десетките изкусителни рецепти в тази книга гарантират възможно най-добрия и вкусен резултат, ако се спазват. Но те дават възможност и всеки да използва кулинарното си въображение, за да ги претвори по своя си начин.

Рецептите в „Аромати от сърцето на дома“ са и сладки, и солени. Сред тях има както класически предложения, но приготвени с пълнозърнесто брашно, така и авторски творения. Всички те са чудесно илюстрирани с красивите фотографии, дело на самата Йоана и на другия мъж до нея, съпруга й Валентин Ликьов. Така цялото семейство ви повежда на вкусно пътуване в своя свят на обич и вдъхновение.

Свързани заглавия

Йоана Петрова: Рецептите в „Аромати от сърцето на дома“ не са публикувани досега

„Аромати от сърцето на дома“  тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

IMG-20230202-WA0000

Джаспър и Чорльо, и те като хората!

Приятелството между кучета и котки често започва с борба И Джаспър и Чорльо не са по-различни. Герои …