Начало / България / Тренировки за успешни родители ще се проведат в книжарници „Хеликон“ в София и Бургас

Тренировки за успешни родители ще се проведат в книжарници „Хеликон“ в София и Бургас

Презентации на тема „Неизбежните конфликти родител – дете, кой следва да ги печели?” ще се проведат в две от книжарниците „Хеликон“ до края на месеца. В 19 март, четвъртък, от 18 часа темата ще бъде разисквана от специалисти и читатели в столичната „Хеликон-Витоша“.  На 31-ви март в 18 часа дискусията ще се пренесе и в „Хеликон-Бургас“.

Повод за дискусията е излизането на книгата „Трениране на успешни родители“ на прочутия психолог доктор Томас  Гордън. Изданието е на „Колибри“. За автора, програмата, книгата и отзивите на родители – участници от България, ще разкажат Дарина Георгиева и Жаклин Вагенщайн. Сертифицираните обучители Елена Анастасова, Силвия Андреева и Силвия Стоянова ще представят и демонстрират основните  концепции и умения в модела „Трениране на успешни родители“.

Чий е този проблем? Как да слушаме така, че децата да ни говорят? Как да говорим така, че децата да ни слушат? Неизбежните конфликти Родител – Дете. Кой следва да ги печели?

Това са само част от въпросите, на които ще отговорят лектори и участници. На въпроса „Необходима и оправдана ли е родителската власт?” ще отговори психологът Юлия Попова. Семинарът, с продължителност 2 часа, е насочен към родители на деца от всички възрастови групи, както и към учители, възпитатели и всички професионалисти в областта на семейната грижа.

Книги от д-р Томас Гордън тук

Прочетете още

717bd38a-8921-42b8-8152-92dd06ce00b8

„Пробуждането“ на Стойчо Керев – лек срещу безразличието

Заглавие, което разбулва тайни и предсказва бъдещето Третата книга на популярния наш журналист, а вече …