На фокус
Начало / България / Тренировки за успешни родители ще се проведат в книжарници „Хеликон“ в София и Бургас

Тренировки за успешни родители ще се проведат в книжарници „Хеликон“ в София и Бургас

Презентации на тема „Неизбежните конфликти родител – дете, кой следва да ги печели?” ще се проведат в две от книжарниците „Хеликон“ до края на месеца. В 19 март, четвъртък, от 18 часа темата ще бъде разисквана от специалисти и читатели в столичната „Хеликон-Витоша“.  На 31-ви март в 18 часа дискусията ще се пренесе и в „Хеликон-Бургас“.

Повод за дискусията е излизането на книгата „Трениране на успешни родители“ на прочутия психолог доктор Томас  Гордън. Изданието е на „Колибри“. За автора, програмата, книгата и отзивите на родители – участници от България, ще разкажат Дарина Георгиева и Жаклин Вагенщайн. Сертифицираните обучители Елена Анастасова, Силвия Андреева и Силвия Стоянова ще представят и демонстрират основните  концепции и умения в модела „Трениране на успешни родители“.

Чий е този проблем? Как да слушаме така, че децата да ни говорят? Как да говорим така, че децата да ни слушат? Неизбежните конфликти Родител – Дете. Кой следва да ги печели?

Това са само част от въпросите, на които ще отговорят лектори и участници. На въпроса „Необходима и оправдана ли е родителската власт?” ще отговори психологът Юлия Попова. Семинарът, с продължителност 2 часа, е насочен към родители на деца от всички възрастови групи, както и към учители, възпитатели и всички професионалисти в областта на семейната грижа.

Книги от д-р Томас Гордън тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

fragment

„Прахосъбирачки“ сменят ракурса на младите хора

Роман за подсъзнанието, което ни играе номера Аутсайдерите не подлежат на просто описание, защото животът …