Начало / България / Излиза сборник с есета на Андрей Захариев

Излиза сборник с есета на Андрей Захариев

Сборник с есета на популярния журналист Андрей Захариев излиза до дни на българския книжен пазар. Книгата е със заглавие „Метрополитен. Сезонни мисли“ и е издание на „Хермес“.

„Пълни с толкова хумор, но и с горчивина, написани в искрящ стил и с ерудитски размах (подобно на критическите размисли и афористичните определения на Хайне в „Пътуване по Харц“), колумнистките находки на Андрей Захариев са истинско удоволствие за духа. Игриво-пенливо и някак пътьом, въздушно и леко писани, писани сякаш по ботевски на коляно, писани сякаш в стадното българско пресичане на долината на Глупците (така наричам четвъртвековното мотаене на нещастното ни племе през българската Синайска пустиня!), тези текстове поразяват със своята актуалност, дълбочина и честност“, категоричен е писателят Недялко Славов.

Андрей Захариев е доктор по философия, преподавател в ПУ „Паисий Хилендарски“, а вече от почти едно десетилетие работи и като телевизионен журналист в БНТ – дългогодишен водещ и съавтор е на предаването „Библиотеката“, както и водещ на предаванията „Неделя Х 3“ и „История. ВG“. Бил е част от журито на наградата „Хеликон“. От две години е колумнист на Портал „Култура“. В момента води 6-серийната рубрика по БНТ „Имам да ти казвам нещо“, посветена на Васил Левски. Документалната поредица протича под формата на разговор между баща и син – водещия Андрей Захариев и 10-годишния Андрея. През май тази година  Захариев ще навърши 40.

Прочетете още

244349_b

Топ 10 на „Хеликон” за най-продавани книги (8 април – 14 април)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА 1. Недовършена работа от Дейвид Балдачи 2. Убийства във Флийт Хаус от Лусинда Райли …