Начало / Свят / Училище за литературен превод откриват в Москва

Училище за литературен превод откриват в Москва

Училище за литературен превод от английски на руски език е създадено от известните преводачи Владимир Бабков и Виктор Голишев в Москва, съобщи „Новости литературы“. Успоредно с това са заработили и онлайн преводачески курсове.

„Ние преподаваме това, което сме правили цял живот. Може да бъде художествена проза или нехудожествена във всичките й разновидности: есеистика, журналистика, мемоари, научно-популярни текстове и т.н. Важно е да се чуе ясно гласът на автора. Ние сме преводачи практици, а не теоретици, но можем да поставим основите на този занаят“, споделят авторите на проекта.

Предполага се, че студентите за училището за литературен превод, ще се избират с конкурс. Едно от условията е кандидатите да владеят перфектно руски език. Познанията на английския трябва да са поне средни. Желаещите да научат тайните на превода трябва да решат и текстова задача. Въвеждащият курс включва 10 работни срещи, както и домашни упражнения – преводи и редактиране.

Владимир Бабков и Виктор Голишев често работят в тандем, членове са на Съюза на писателите в Русия и на гилдията на преводачите.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

255954076_675551006763952_2153261415072207445_n

Книга прави от нюйоркските гълъби супергерои

Луксозният албум ги превръща в приятел на човека Андрю Гарн е нюйоркчанин по рождение, който …