На фокус
Начало / България / Радиотеатърът на БНР чете „Поручик Бенц”

Радиотеатърът на БНР чете „Поручик Бенц”

Третият сезон на „Поручик Бенц” като аудиокнига ще започне в 21.20 ч. по програма „Христо Ботев” в понеделник, 2 март, съобщи bnr.bg. Поредното четене на романа в ефир от Велислав Панов включва 30 епизода, които ще бъдат излъчени в продължение на 6 седмици от понеделник до петък в постоянния начален час на Радиоколекция. Това е финалният, трети сезон, на романа. Досега слушателите чуха 40 епизода, предстоят кулминацията и финалът.

Премиерната продукция на Радиотеатъра „Поручик Бенц” в 70 десетминутни епизода е най-дългото „четене” в историята на радиото в България. Жанрът четене по Радиото се радва на особена популярност през последните години и освен мега продукциите на Би Би Си, скандинавските и немските радиостанции, в европейския ефир  звучат и класически и авангардни произведения на полски, словенски, френски, хърватски, разказват от БНР.

Истински връх в жанра е четенето на „Одисей” от Джеймс Джойс, продукция на ирландското радио. То започва на 2 февруари 1981 г. на 99-ия рожден ден на Джойс и трае 29,45 ч. „Поручик Бенц” е с продължителност 11,40 ч.

Книги от Димитър Димов тук

Прочетете още

Alison_Inches-ezgcom-webp-to-jpg-converter

Уанда Ковън: И във възрастните живее дете

Малко е спорно кой го казва – дали Уанда, или пък… Алисън Когато писателката Алисън …