Начало / България / Почина Петър Софрониев

Почина Петър Софрониев

Почина Петър Софрониев – писател, журналист, сценарист, фейлетонист, съобщи БНР. Поклонението е утре от 14, 30 ч в столичната църква “Свети Седмочисленици”.

Автор е на пиесата “Отвори, аз не съм лош човек”, биографична книга за рокпевицата Милена,  и много хумористични разкази и миниатюри: “Мелодия за шведско японче и саксофон”, “Нормални до доказване на противното: усмихнатите спомени на общопрактикуващия увеселител”, “Посока Запад” и др.

Песента “Казано честно всичко ми е наред”, изпълнена от Васил Найденов, е безспорен хит в края на 80-те години. В нея Петър Софрониев с няколко детайла иронично разкрива конформиста от епохата на късния социализъм с ограничени възможности за развитие и свобода, но доволен от това което има. Софрониев е автор е на текстовете на около 40 песни и либрето за мюзикъла “Ах, този секс”. Бил е кореспондент на радио “Гласът на Америка”, Вашингтон в продължение на 6 години.
Сценарист е на редица популярни програми на БНТ  – “Вариант“, “Събота – късен следобед”, “Клуб “НЛО” и „Надиграй ме“ по БНТ 2 .

Фото: издателство „Жанет 45“

Прочетете още

a-polygamous-marriage-implodes-in-this-surprising-new-thriller

Топ 10 на „Ню Йорк Таймс”: Тарин Фишър пуска на воля тъмните ни фантазии

Нейната The Wives дебютира на четвърта позиция От книгата наистина те побиват тръпки – лудо …